Lene Westgaard-Halle påstår hun blir truet av tidligere Finansavisen-journalist Kjell Erik Eilertsen. Foto: Wikimedia.
annonse
annonse

Høyres stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle påstår hun blir truet på Twitter av «klimafornektere».

Det har vært høy temperatur de siste dagene etter at det ble kjent at facebookgruppen «Folkeopprøret mot klimahysteri» fikk inn over 130 000 medlemmer på få uker. Spesielt på veggen til Høyre-politiker Lene Westgaard-Halle har klimasaken blitt heftig diskutert.

Westgaard-Halle har advart mot «konspirasjonsteorister». Hun mener de ødelegger barnas fremtid fordi de ikke tror på «menneskeskapte klimaendringer».

annonse

«Det er lite humor i det klimafornekterne både står for og skriver i sosiale medier. Det er egentlig ganske tragisk, fullt av konspirasjonsteorier og ødeleggende for fremtiden til barna våre,» skrev hun på twitter.

– Aggressive klimafornektere

Svaret har provosert mange. Deriblant tidligere journalist i Finansavisen Kjell Erik Eilertsen, som fortalte Westgaard-Halle at han ville gjøre sitt ytterste for at hun skal miste jobben på Stortinget om hun ikke endret sin egen klimapolitikk.

annonse

«Du fremstår som en forfengelig populist. Du har ingen kompetanse til å uttale deg om klimaet, ei heller om klimapolitikk. Ingenting i din CV tyder på det,» skrev han i en melding til høyrepolitikeren.

Westgaard-Halle blokkerte deretter Eilertsen og tok skjermbilde av det han skrev. På Twitter postet hun skjermbildene og hevdet at både han og Document-skribent Kent Andersen er «aggressive» og truer henne.

«Alltid hyggelig med trusler fra agressive klimafornektere. Hils på to av dem som jevnlig truer: Kent Andersen og Kjell Erik. De jobber veldig hardt for at jeg skal slutte å ytre meg. Bør jeg høre på dem?», spurte hun sine følgere og oppfordret folk til å like og dele Twitter-meldingen.

 

– Den nye vinen

Blant de som støttet Westgaard-Halle på Twitter var flere sentrale politikere fra venstresiden i norsk politikk, deriblant SVs Karin Andersen.

Kjell Erik Eilertsen reagerer kraftig på Westgaard-Halles påstander om trusler, og mener hun inntar offerrollen fordi partiet hennes gjør det elendig på meningsmålingene.

annonse

«Det er nye politiske tider i Norge. Regjeringspartiet Høyre gjør det svakt på meningsmålingene. Det skyldes «den nye vinen» i partiet, som stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle er en del av. På meningsmålingene er hun nå ute av Tinget. Da går hun inn i offerrollen, i håp om sympati. Hun har funnet to årsaker til hennes fortvilende situasjon, blant annet undertegnede, og i dag rant det over for henne,» skrev han på Facebook og la til:

«At jeg mener Lene Westgaard-Halle er uegnet som politiker burde være velkjent for mine FB-venner og følgere. Samt at jeg vil gjøre mitt for at hun ikke blir gjenvalgt. Om det er en god strategi av en stortingsrepresentant å gå til angrep på tidligere Høyre-velgere på sosiale medier uten at de får anledning til å svare, burde velgerne og kanskje pressen ha en oppfatning om.»

Høyres «klimakrise»

Høyre har de siste årene markert seg som et parti som skal bekjempe de såkalte menneskeskapte klimaendringene.

Partiets leder Erna Solberg har deltatt på flere klimakonferanser der hun har snakket om hvordan Norge kan bidra med penger, og advart mot at «klimakrisen» vil fortsette å vokse.

– Vi har selvfølgelig en krise, med så store klimautslipp, men klimakrisen kommer til å bli enda større i årene fremover. Derfor bør vi vente med å bruke de største ordene med en gang. Men om vi ikke får gjort noe, vil dette bli en stor, alvorlig krise for hele verden, sa Solberg i et intervju med NRK tidligere i år.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon