- Resett - https://resett.no -

Ingen nyanser i sikte hos Sveinung Rotevatn og andre klimaalarmister

Klimaalarmistiske politikere mangler kunnskap om sine meningsmotstandere.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn mener at det er «hevet over enhver tvil at klimaendringer er menneskeskapte», og hoverer samtidig over Facebook-gruppen Folkeopprøret mot klimahysteri, som han sammenligner med folk som tror jorden er flat. Det hele smaker av sterk forakt, og som vanlig fra Rotevatn, total mangel på kjennskap til hvem han snakker om og hva disse egentlig står for. 

Det er tydelig for alle som har fulgt med på den aktuelle Facebook-gruppen at den på ingen måte er fylt av folk som fornekter at det pågår klimaendringer, eller at CO2-nivåer i atmosfæren kan ha en påvirkning på klimaet. Slike standpunkter kan ikke samle hundretusenvis av nordmenn.

annonse

Det som det derimot reageres mot i gruppen er alarmismen, de håpløse klimatiltakene, og den emosjonelle avvisningen av enhver påstand om at noe av klimaendringene kan være umulige for oss å stoppe, fordi en uviss del av den globale oppvarmingen kan komme av helt andre ting enn menneskelig aktivitet. 

Folk reagerer på at norske politikere i panikkangst går til aksjon på de mest irrasjonelle måter man kan tenke seg. Man går inn for å rasere kloden man påstår at man vil redde med miljøskadelige vindmøller, som produserer puslete mengder energi, krever enorme arealer og produserer energi svært inkonsistent. Samtidig har vi også i Resett omtalt hvordan rotorbladene, som ofte må byttes ut, blir liggende ute i naturen i hopetall, og at dyrelivet trues. 

Les også: Flere politikere reagerer negativt mot Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteri» [1]

annonse

Forklaringsproblem

Norge er velsignet med billig vannkraft, der vi bare med å oppgradere kraftverkene vi allerede har kan produsere mye mer energi. Om det virkelig er slik at vi har bruk for mer energi enn dette kan gi oss, så er det faktisk kjernekraft som peker seg ut som det reneste, mest effektive, og ikke minst, billigst for folk flest. Dette ser vi i forskjellen på kraftmarkedene i Tyskland, som har satset på vind, og Frankrike, som har satset på kjernekraft. Strømmen er langt billigere i Frankrike, som også har lavere CO2-utslipp enn tyskerne. Altså har norske politikere et forklaringsproblem hva gjelder satsningen på vindkraft. 

Noen vil gå enda lenger, og vil avvikle oljeindustrien i Norge, som om det ville gjøre verden til et bedre sted. Det er vanskelig å tenke seg noe mer destruktiv og irrasjonelt enn dette. Verden er, og vil være i overskuelig fremtid, helt avhengig av petroleum, og det vil også være tilfelle om vi bare hadde elbiler og elfly. Uten oljenæringen må vi si farvel til medisiner, tannbørster, sykler og mye, mye annet. Petroleumsprodukter er overalt, også i alarmistenes hjem, og er en avgjørende ingrediens i så utrolig mye i vårt moderne samfunn, som ikke er erstattelig på nåværende tidspunkt. 

Usosiale tiltak

Samtidig er mange lavtlønte lei av at det er de som skal betale for politikernes grønne skifte. Det er de som rammes hardest av sjokkøkninger i fergepriser og bompenger, samt andre avgifter. Det er de som må betale den høyeste andelen av sin lønn, mens folk i den mer komfortable delen av middelklassen og oppover suser forbi i sine Teslaer og elektriske Audi-SUV’er. Det er usosialt, rett og slett. 

Og hva er det egentlig godt for? Mens vi må piskes inn i en ny hverdag med lavere kjøpekraft og grønnbeiset resesjon, så skal land som Kina, med 1,4 milliarder innbyggere, bare øke sine utslipp. I Kina finnes det et kraftverk, som alene spyr ut seks ganger Norges totale utslipp. Og de er ikke alene. Mange store, fremadstormende land vil, ifølge forhandlingene i Paris, mangedoble sine utslipp i fremtiden. Dette henger jo ikke på greip. Men det virker som om klimaministeren og andre norske politikere overhodet ikke gjør seg noen tanker rundt dette. 

Les også: Rotevatn: Klimaendringer stopper ikke om du blir med i en gruppe på Facebook [2]

Fornuft vs dommedagsprofetier

annonse

Motstanden mot klimahysteriet dreier seg i bunn og grunn om å ta til fornuft mot de som bokstavelig går rundt og teller ned dager til dommedag. Motstand mot et sekterisk, fanatisk budskap, som ikke skiller seg stort fra de samme dommedagsteorier man finner i Jehovas vitner, eller lignende. 

Folkeopprøret mot klimahysteriet dreier seg om et ønske om mer måtehold i debatten. Første prioritet må være å fastslå hvor mye av klimaendringene som er menneskeskapte. Det er ikke nok å konstatere at mennesker kan utløse dem. Vi må vite hvor mye. Og da er stikkordet å vite, ikke å anslå. Først da kan vi avgjøre om vi i det hele tatt kan bremse dem, eller om det er ønskelig. Vi trenger mer kunnskap, rett og slett. Så må vi ha klart for oss at Vesten uansett ikke kan redde kloden alene, om det gjelder utslipp eller andre ting, når verden går i motsatt retning.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474