Sandra Bruflot, leder unge høyre. Foto: Vidar Ruud og Jens O. Kvale / NTB scanpix
annonse

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot vil forandre norsk natur i klimasakens navn – ved å introdusere den fremmede arten Siktagranen i store kvantiteter i norsk fauna.

– Det vil komme dilemmaer hvor vi må sette miljøvern opp mot klima, sa hun etter programkomiteen i Høyre sitt forslag om å endre naturmangfoldloven.

Komiteen går til orde for å endre naturmangfoldloven, «slik at det blir mulig å plante trær med høyt CO2-opptak i områder der dette egner seg».

annonse

Les også: Kina vs Norge, en klimapolitisk skandale

– Sitkagran er svartelistet i Norge fordi den sprer seg raskt, men samtidig har den egenskaper som vi trenger når vi skal halvere utslippene av klimagass innen 10 år, og redusere kraftig også etter det, sier Sandra Bruflot til VG.

Siktagranen. Foto av John Greim/REX

Miljødirektoratet uttalte i fjor: «Utenlandske treslag vokser raskere og gir større biomasse enn for eksempel norsk gran, og gir derfor større opptak av CO2, og kan produsere godt på arealer hvor norske treslag ikke vil gi tilfredsstillende tilvekst».

annonse

Les også: Hvorfor skaper klimatyranniet folkeopprør nå?

Naturvernforbundets leder er ikke enig 

Leder Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det å lage en oppkonstruert konflikt mellom natur og klima blir helt banalt, sier sier Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet til VG og legger til:

– Den norske staten bruker masse penger på å fjerne sitkagran, som utsletter den lokale naturen. Det å endre naturmangfoldloven for å gjøre enda mer av det er helt vanvittig.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse