annonse
annonse

I 2016 la et stortingsflertall norsk finanssektor under EUs finanstilsyn. Det har så langt ført til 460 nye finanslover hvorav ytterligere 111 venter på godkjennelse.

Det var Frp-leder og daværende finansminister, Siv Jensen, som med støtte av blant annet Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet som fikk gjennomført dette, skriver ABC Nyheter.

Forsker Ingrid Margrethe Halvorsen Barlund, advarer om omfattende hemmelighold selv for en forsker, når det gjelder innsyn i hvordan prosesser fra EU til Norge blir gjennomført.

annonse

Les også: Norge er innklaget til EFTA for 24 mulige brudd på EØS-avtalen

Leder i Nei til EU, Kathrine Kleveland, reagerer sterkt.

– Dette er enorme tall. Nå må vi ta en pause, stoppe opp og se hva slags suverenitetsavståelse vi er med på. At antallet lover som kommer inn aksellererer som det gjør, viser hvor alvorlig det er å avgi så mye myndighet til organer vi ikke engang får innsyn i, sier hun.

annonse

Et av flere problemer Norge har med dette er at garantien for norske bankinnskudd reduseres fra 2 millioner kroner per konto, til det halve –100.000 euro som er standarden i EU.

I 2019 ble enda et nytt sett med lover innført av stortingsflertallet, og det var kun Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik og SVs Solveig Skaugvoll Foss som tok til orde mot dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon