Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen som tar selfie på taket av Kringkastingshuset på Marienlyst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Får vi noen gang et politisk parti i Norge som ønsker å avvikle NRKs tvangslisens?

NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fikk utrolig nok fornyet åremålet etter han hadde sittet i seks år. I 2018 bestemte de med makt at Eriksen er så viktig at de tilbydde han seks nye år i sjesstolen.

Årslønna er på vanvittige tre millioner kroner. Det betyr at den tidligere SV-politikeren får flere hundre tusen kroner på konto hver eneste måned. I tillegg kommer andre goder og bonuser. Totalt har NRK-sjefen en inntekt på over fem millioner kroner i året. La meg gjenta: Fem millioner kroner!

annonse

Under Eriksen finner vi NRK-ansatte med feite lønningsposer. Flere har langt over en million kroner i årslønn. I tillegg er det ekstremt lukrativt å jobbe i NRK som journalist.

Den nye NRK-lisensen gjør at NRK kan stjele fra norske skattebetalere bare de har tak over hodet. For TV trenger du ikke. Du blir tvunget å betale uansett. Og ha i mente at dette landet heter Norge, ikke Sovjetunuionen.

«Psykopaten Trump»

annonse

Så kommer det mest absurde i galskapen. Etter at Donald Trump vant valget i 2016 kalte NRK den nyvalgte presidenten for «en psykopat». Videoklippet som viser den oppsiktsvekkende diagnoseringen ligger fremdeles for alle å se på YouTube.

NRK sa dette i full offentlighet på en pressekonferanse. De sa det uten å blunke. De mener at over 100 millioner amerikanere stemte på en «psykopat». Hvordan er det mulig at en statsfinansiert tvangskanal som NRK kan opptre på denne måten uten at det får konsekvenser?

For på samme pressekonferanse uttalte NRK noe annet som ville fått store konsekvenser om det hadde skjedd i et land med en våken befolkning. NRK uttalte at de ikke ønsker å være nøytrale i sin dekning av den amerikanske presidenten. Tygg på den. IKKE nøytral som journalist!

Kommentaren fortsetter.

Dette NRK-klippet bør skremme vettet av alle som er tilhengere av en nøytral presse

Pressekonferansen skjedde i 2016. To år før Eriksen ble tildelt seks nye år i sjefsstolen. At NRK uttalte at de ikke er en nøytral nyhetskanal fikk altså ingen konsekvenser. Og Eriksen fikk fortsette. Han sitter fremdeles i sjefsstolen med sin gigantlønn. Hvordan er det mulig?

annonse

Klimafrykt

Nå som de har vært unøytrale mot Donald Trump og det republikanske partiet i noen år, er det klimasakene som opptar statskanalen mest. Der er formålet å skremme nordmenn med klimafryktsaker.

Når propagandaen blir synlig og folk begynner å bli skeptisk til klimahysteriet, gjør NRK det de gjør aller best. Da lager de «nyheter» der de intervjuer egne ansatte som advarer folk mot klimaskeptikere.

Dette skjedde nå nylig. En Facebook-gruppe som ønsket at media skulle stoppe sitt klimahysteri fikk inn over 100 000 medlemmer på et par uker. Hva gjorde NRK? De intervjuet seg selv og advarte folk mot å melde seg inn i gruppen. En NRK-journalist intervjuet en annen NRK-journalist som advarte folk å melde seg inn i Facebook-gruppen. NRK-journalisten hevdet at den massive tilveksten av medlemmer ikke var fra klimaskeptikere, men fra folk som «bare var nyskjerrige».

Ser du hvordan de jobber? NRK intervjuet NRK der NRK advarte folk mot å tro på tilveksten av medlemmer i Facebook-gruppen. Kan propagandaen bli mer åpenlys?

Hallo, din sau! Er du våken? NRK forteller deg mellom linjene, din sau, at de driver kampanjejournalistikk der de er partiske i sin nyhetsdekning. Når de ser at de mister folket, begynner de å intervjue seg selv og diskreditere alle som ikke tenker som dem. Når skal du våkne, sau? Når skal du kreve tilbake pengene du har finansiert til propaganda?

Kampanjejournalistikk

Men den norske sauen bryr seg ikke, verken på stortinget eller i gatene. Sauen er så indoktrinert at han ikke engang vet hvem sosialisten Thor Gjermund Eriksen er.

For i bakgrunnen sitter den nevnte sosialisten og lener seg tilbake. Han kan bruke statskanalen, som er finansiert av deg og meg, til å kjøre på med enda mer kampanjejournalistikk. Han vet han kan forme sauen i den posisjonen han er i, og han vet han slipper unna med det.

Det som er vanvittig er at det ikke er noen politiske partier i Norge som har gått inn for å fjerne denne tvangslisensen helt og fullt. Slik at vi som er av en annen oppfatning enn NRK kan slippe å finansiere deres propaganda. Slik at vi kan kvitte oss med farlige sosialister som Thor Gjermund Eriksen som bruker statens kanal som et verktøy for å spre hans egen sinnssyke ideologi.

Et politisk parti som ønsker å avskaffe pressestøtten, og tvangslisensen til NRK, er det eneste politiske partiet som kan redde Norge. Får propagandaen fortsette uforstyrret vil ikke bare klimafryktsakene og hatet mot valgte politikere forverre seg. Det vil eskalere til andre saker. Saker de er i startfasen av å bygge opp nå, som for eksempel overvåkning og sensur av ytringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon