annonse

Erna Solberg (H) sier avtalen med fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) var klar på at han skulle ut av alle styrer han satt i da han gikk inn i regjeringen.

Fiskeriministeren er den eneste av de nye statsrådene, som ikke har oppføringer i Stortingets register om verv og økonomiske interesser, skriver Aftenposten.

Statsrådene har selv ansvar for å rapportere inn dette, innen én måned etter de har tiltrådt, opplyser statsminister Erna Solberg.

annonse

Sivertsen ble utnevnt til statsråd 24. januar.

– Han er nå hjemme på Senja for å rydde opp overfor kommunen, og så skal han innrapportere de økonomiske interessene han har. Han har jo sagt opp og ikke møtt i styrer siden han ble statssekretær, sier Solberg.

– Avtalen var veldig klar da han gikk av som statssekretær at han skulle gå ut av alle de styrene han satt i, legger hun til.

annonse

Dagbladet avslørte tidligere i februar at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune, samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet. Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skriver VG og Aftenposten mandag.

Rød Ungdom har politianmeldt fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) for bedrageri i forbindelse med saken om etterlønn, melder Dagbladet.

– Det er en frustrasjon mange føler på. Politikerne følger ikke reglene de selv lager, sier leder Tobias Drevland Lund i Rød Ungdom, til Dagbladet.

Samtidig som Sivertsen var i full jobb som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, søkte han om etterlønn i en og en halv måned for jobben som ordfører i Lenvik kommune. Sivertsen fikk utbetalt rundt 120.000 kroner i etterlønn av kommunen.

annonse

i forrige uke ble det klart at Senja kommune, som Lenvik nå er en del av, har sendt et krav på 120.000 kroner til fiskeriministeren.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse