https://www.bransleupproret.se/
annonse
annonse

Hvor lenge vil dette dunkle teaterstykket vare? Om 10 år kunne vi i praksis ha et fullt fungerende «fossilfritt» samfunn uten de enorme kostnadene man nå ønsker å påføre oss og under falske forutsetninger. Regjeringen fører oss bak lyset!

Kraftsalven kommer fra den svenske aksjonsgruppen «Bensinupproret 2.0» – som også kaller seg «Bränsleupproret», og er en ideell forening med høy aktivitet på Internett og Facebook og med stor oppslutning.

Rundt 600.000 mennesker har sluttet seg til organisasjonen, som blant annet arrangerer protesttog over hele Sverige mot høye drivstoffkostnader og det de opplever som feilslått miljøpolitikk.

annonse

Gruppen sammenlignes ofte med «De gule vestene» i Frankrike.

egne nettsider forteller foreningen at de etterstreber et samfunn der bilismen ikke blir overbeskattet, og hvor alle svenske borgere føler seg fri til å bo, jobbe og bo der de ønsker uten å bli straffet med høye avgifter.

Les også: Ren og skjær drittpakke fra Faktisk.no mot klimaopprørere

annonse

Fører befolkningen bak lyset

– I lang tid har vi snakket med drivstoffeksperter, bensinselskaper og politikere som har  innblikk i hvilke alternativer som gjelder på kort og lang sikt for drivstoffutvikling.

– I løpet av tre år vil det kunne være en produksjon av svensk biodrivstoff som vil være i stand til å dekke Sveriges behov, beregnet på en lavblanding ifølge reduksjonsplikten, med mindre staten stikker kjepper i hjulene.

– Til dags dato har de fleste konkrete forslag fra industrien blitt kansellert eller avvist, heter det i et opprop fra gruppens Peder Blohm Bokenhielm og Hans Albertsson, som er henholdsvis leder og nestleder i  «Bensinupproret 2.0».

Gruppen peker på de enorme summene som skal til for å drive igjennom overgangen fra forbrenningsmotorer til strøm, og hevder det er snakk om mange hundre milliarder kroner.

– Hvor mye av disse pengene kunne ha gått til pensjonister, skolen og politiet, som i våre øyne er et mye mer akutt problem enn å bytte til strøm? Vi vet at det er mulig å gjøre billigere og raskere. Her ligger en hund begravd!, heter det fra de to talspersonene, som fortsetter:

– At regjeringen vet om alternativene, men velger å ikke informere folket om dette, er den store svindelen. I stedet for å ha et åpent sinn og et bredt perspektiv, blir vi sperret inne i et eneste alternativ uten konsekvensutredning.

Les også: Vurderer å forby bensin- og dieselbiler i Oslo

annonse

Kutt i drivstoffavgiftene

Aksjonsgruppen «Bensinupproret 2.0» mener et første skrittet i riktig retning vil være en  gradvis reduksjon av drivstoffavgiften, og at den svenske staten dermed sender et signal om at den ikke skal være avhengig av disse inntektene.

Samtidig sender staten dermed et tydelig signal til industrien om at vi investerer i forbrenningsmotoren og biodrivstoff, mener gruppen.

– På denne måten kan vi også bidra til og påvirke bruken av fossilt brensel globalt ettersom vi har ferdige løsninger og produkter som Sverige kan eksportere til landene som i dag bruker veldig store mengder fossilt brensel, ifølge aksjonsgruppen «Bensinupproret 2.0».

Les også: Bilistene får ikke vite hva de skal betale i bompenger i årene framover

Det store bedrageriet

«Bensinupproret 2.0» peker på den juridiske definisjonen av svindel i tilknytning til innføringen av flere elektriske biler, som det per dags dato kun finnes rundt 28.000 av blant Sveriges i alt 6 millioner biler.

Svindel er ifølge «Bensinupproret 2.0» betegnelsen på en prosedyre der noen med vilje villeder en annen til å gjøre noe til skade for offeret og oftest til fordel for bedrageren.

– Vi i forbundet mener at regjeringen, støttet av FN og EU, i praksis driver fram et klimaspørsmål, som er en svindel, da de ikke viser vilje til å undersøke alle alternativer. Dermed unnlater man å la folket ta del i sin egen framtid i en ekte demokratisk ånd, heter det fra gruppens talspersoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon