Dette er twitter-melding som Faktisk.no la ut etter sin artikkel om facebookgruppen Folkeopprøret mot klimahysteriet.
annonse
annonse

Flere reagerer med sinne mot faktasjekksiden Faktisk.no etter deres nyeste «faktasjekk» mot personer som administrerer facebook-gruppen Folkeopprøret mot klimahysteriet.

Den siste uken har facebook-gruppen blitt mye diskutert på sosiale medier, og i tillegg fått mye medieoppmerksomhet, etter at titusenvis av personer ble medlem av gruppen på kort tid.

Over 140 000 nordmenn har meldt seg inn i gruppen som ønsker fokus på det de mener er et klimahysteri både blant politikere og den norske pressen.

annonse

Mange har også reagert negativt på en NRK-artikkel der statskanalen intervjuet sine egne ansatte, som advarte folk mot å tro på den massive tilveksten til gruppa. NRK hevdet folk meldte seg inn fordi de «bare var nysgjerrige».

Hitlerjugend

Nå har også Faktisk.no kommet med en såkalt faktasjekk av Facebook-gruppen. Der har de gjort bakgrunnsjekk på hva administratorene har skrevet på Facebook de siste to årene.

annonse

«Grunnleggeren av den raskt voksende Facebook-gruppen har sammenlignet AUF med Hitlerjugend og kalt muslimer «vår tids nazister». En av administratorene har hetset statsministeren på Twitter, og har klare koblinger til den sterkt islamfiendtlige organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge», skriver Faktisk.no i sin nyeste artikkel.

Faktisk hevder å være en kanal som «faktasjekker det offentlige ordskiftet», står det på deres egen nettside. På sosiale medier er det flere som reagerer på «faktasjekken».

– Faktisk.no er et nettsted som i henhold til vedtekter og formål skal bedrive FAKTAsjekk av det offentlige ordskiftet. Det har plutselig blitt utvidet til at man skal bedrive BAKGRUNNSsjekk av de som ytrer seg, det er heller selsomt, skriver en person.

– Jeg er hverken klimafornekter eller innvandringskritiker, hverken medlem av folkeopprøret mot den ene eller det andre, men denne artikkelen har da ingenting med faktasjekk å gjøre? Hva holder dere på med? Ta ballen, ikke mannen, skriver en annen.

Også den venstreorienterte anonyme skribenten Doremus Schafer, som skriver kommentarer for den etablerte pressen, er skeptisk til Faktisk.nos fremgangsmåte.

– Journalistikken er kurant nok gitt den posisjonen som Amundsen har fått i det offentlige ordskiftet i kraft av denne gruppen, men jeg har oppriktig litt trøbbel med å se hvordan dette faller innenfor Faktisks erklærte redaksjonelle oppgave og sjanger?

Stemplet som rasist

annonse

Resett-redaktør Helge Lurås skriver i en ny kommentar at Faktisk.no-artikkelen er en ren drittpakke mot enkeltpersoner.

– Gjør du noe som er politisk ukorrekt, som å stille spørsmål ved klimahysteriet, må du regne med å få inkvisisjonen på nakken. Da vil hele din historikk på sosiale medier bli gjennomgått. Faktisk.no blir finansiert blant annen av statsorganet NRK, i tillegg til VG, Dagbladet og Fritt Ord. Kjenner man til noe annet tilfelle hvor en Facebook-gruppe er blitt gjennomgått på denne måten?

En av de som har fått mest ubehageligheter de siste dagene er administrator av Facebook-gruppen, Knut Amundsen. I et nytt innlegg på Facebook skriver han at det har vært den verste dagens i hans liv, som følge av Faktisk.nos artikkel.

– Dagen i dag har vært en av de verste i mitt liv og jeg er nå stemplet som rasist, nazist og det som verre er av alle landets aviser og nyhetskanaler. Jeg vil bare få si en ting om det, dette er den norske presse på sitt aller beste.

– Gruppen vår har satt spor etter seg langt inn i regjeringen og panikken har festet seg hos både politikere og hos de klimareligiøse sektene. Nå gjør det alt de kan for å så splid i gruppen i ett tappert forsøk på og få oss til å gi opp. Jeg kan love dere, jeg gir aldri opp og jeg håper alle dere fortsatt vil jobbe for å få stoppe klimahysteriet, skriver han.

Innlegget har fått flere tusen støtte-reaksjoner på få timer og over 500 kommentarer.

annonse

– Faktisk.no er en trussel mot ytringsfriheten og den frie debatt, og dermed mot demokratiet. Stå på, du har ingen ting å skjemmes over. Den som er uten skyld kan kaste den første sten, var det en gang en klok mann som sa, heter det i en av kommentarene.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon