Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse viser at arbeidsledigheten lå på 3,9 prosent i desember, justert for sesongvariasjoner.

DNB Markets skrev i sin morgenrapport før tallene ble lagt fram at de regnet med en arbeidsledighet på 4,1 prosent, men at konsensus lå på uendret ledighet.

I alt var 110.000 personer arbeidsledige i desember, målt som gjennomsnittet av perioden november til januar. Det er uendret fra september, da snittet av perioden mellom august og oktober ble målt, skriver Statistisk sentralbyrå.

annonse

I den samme perioden gikk tallet på registrerte arbeidsløse og ordinære tiltaksdeltakere hos Nav ned med 2.000 personer.

Det sesongjusterte tallet på sysselsatte gikk ned med 2.000 personer fra september til desember, noe som er innenfor feilmarginen. I alt varierte arbeidsledigheten i 2019 mellom 3,3 og 4 prosent.

SSBs arbeidsledighetstall forsøker å gi et bilde av alle arbeidsledige, også dem som ikke registrerer seg hos Nav. Sistnevnte publiserer også månedlige arbeidsledighetstall, men dette gjelder dem som er registrert som helt arbeidsledige.

annonse

I desember var 2,3 prosent av arbeidsstyrken registrert som ledige hos Nav, mens arbeidsledigheten ved den siste målingen i januar var på 2,2 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon