Regjeringen vil hedre Jahn Teigen ved å være representert i begravelsen, men han blir ikke gravlagt på statens bekostning. Her er blomster og lys ved statuen av Jahn Teigen i Tønsberg tirsdag kveld. Han døde på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen vil hedre Jahn Teigen ved å være representert i begravelsen, men han blir ikke gravlagt på statens bekostning.

– Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ida Dahl Nilssen ved Statsministerens kontor til NTB.

Statlig betalte begravelser og bisettelser er normalt forbeholdt soldater, ledende politikere og noen kulturpersonligheter.

annonse

De siste 15 årene er det tre kulturpersonligheter som er blitt dette til del: Arne Nordheim (2010), Wenche Foss (2011) og Rolv Wesenlund (2013).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon