Fransk politi i aksjon. Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Christophe Ena)
annonse
annonse

Fransk politi undersøker om fem norske finansmenn med dårlig rykte og en pengeinnkrever var med på å svindle franske bedrifter for nærmere 23 millioner kroner.

Fem franske bedrifter ble svindlet 2013 og 2014, men saken etterforskes fortsatt for fullt, skriver Stavanger Aftenblad.

Det var en tysk advokat som trakk flere nordmenn inn i saken. Advokaten er allerede dømt til fengsel i to år og fire måneder for sin rolle i den franske svindelsaken.

annonse

Dokumenter viser at kontoene som mottok penger fra bedrageriene, kan knyttes til de omstridte norske finansfolkene. Mennene er tidligere etterforsket for økonomisk kriminalitet, skriver Aftenbladet.

En av dem forklarte seg for franske etterforskere sommeren 2018. Han er siktet i saken og eiendommene hans i Norge og Spania er ransaket.

– Min klient har forklart at han ble ført bak lyset av flere av de andre. Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Olle Nohlin til avisen.

To av de andre involverte skal avhøres rettslig i løpet av våren.

– De har sagt seg villige til å forklare seg. En fransk etterforsker vil komme til Norge for å være til stede mens de avgir forklaring, sier politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Øst politidistrikt.

Tre av finansfolkene skal ha forlatt Norge før bedrageriene i Frankrike skjedde på grunn av tilknytning til økonomisk kriminalitet eller kontroversielle konkurser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon