Biskop og fungerende preses Atle Sommerfeldt åpner for at troende selv kan utføre nattverden dersom en prest ikke kan være i fysisk kontakt med en koronasmittet person. FOTO: SCANPIX
annonse
annonse

Krever «politisk nødverge». 

Oslo-presten Sunniva Gylver er ifølge Vårt Land én av 260 ­prester og teologer fra ­Teologenes klimaaksjon som har skrevet ­under på et brev til stats­minister Erna Solberg og­ ­påpeker at ­klimakrisen blir stadig mer akutt.

Teologer er en yrkesgruppe som er utdannet for å virke som prester i Den norske kirke (DNK) eller andre luther-evangeliske kirkesamfunn. 

annonse

I brevet ber teologene om kutt i klimagassutslipp, avvikling av oljeleting og utfasing av norsk olje og gass, og satsing på ­fornybar energi.

«Klimakrisen krever at ­politikere viser lederskap og går inn for endringer som er politisk nødvendige, ikke bare de som i dag synes politisk mulige», står det i brevet.

– Kirken har en lang ­historie i miljøkampen. Det er ­mange eksempler på at små ­grupper har endret verden, eksempelvis kampen mot apartheid og ­murens fall. Jeg oppfordrer ungdommen til å klimastreike, selv om det strider mot fraværs­reglene. Det er noe frigjørende i det å gjøre noe. Vi må gjøre det vi kan og legge alt i Guds hender, sier Sunniva Gylver til Vårt Land. 

annonse

Skarpe reaksjoner

Den norske kirke erklærte nylig sin støtte til klimastreikende ungdom, noe som førte til skarpe reaksjoner blant annet fra Frp-nestleder Sylvi Listhaug. 

– Dette er barn og unge som skulker skolen, slik streik er ikke gyldig fravær. Det er oppsiktsvekkende at Kirken støtter det», sa Listhaug.

– Barn og unge bør være på skolen for å lære, og bruke sin tid på det», understreket hun.

Kirken støtter klimastreikende ungdom

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon