Mann med maske foran Japans hellige fjell Fuji. AP Photo/Jae C. Hong
annonse
annonse

En kvinne i Japan testet positivt for coronaviruset for andre gang onsdag 26. februar.

Kvinnen i 40-årene jobbet som turbussguide, og ble først testet positivt i januar. Hun ble senere frisk og sluppet ut av sykehuset. Hun ble innlagt på nytt etter å ha symptomer som sår hals og brystsmerter, skriver Fox News.

Ifølge lokale myndigheter er dette det første kjente tilfelle i Japan der noen som tidligere har blitt friske av coronaviruset, for deretter å bli smittet på nytt. Helseminister Katsunobu Kato sier nå at det blir nødvendig å teste alle tidligere pasienter på nytt.

annonse

– Med en gang du har en infeksjon, kan viruset forbli i kroppen, sovende og med minimale symptomer, og så kan man oppleve en forverring hvis viruset finner veien til lungene, sier Philip Tierno Jr, professor i mikrobiologi og patologi ved NYU School of Medicine.

Han frykter at coronaviruset er to-faset (bi-phasic) på samme måte som miltbrann. Det betyr at sykdommen kan forsvinne, for deretter å komme tilbake. Dette vil i så fall gjøre det langt vanskeligere å kontrollere spredning.

Les også: Coronaviruset kan skape en global krise – og du er neppe forberedt

annonse

Torsdag 27. februar annonserte statsminister Shinzo Abe at myndighetene i Japan stenger alle skoler i en måned for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Åtte personer er til nå døde i landet som følge av coronaviruset.

Til sommeren skal Japan arrangere sommer-OL 2020. Mange frykter nå at gigantarrangementet må avlyses.

I Guangdong i Kina rapporteres det samtidig om at det utføres tester av pasientene som har blitt utskrevet fra sykehuset etter å ha blitt friske av coronaviruset. Ifølge Caixin Global skal hele 14 prosent av disse testet positivt for viruset, noe som kan bety at de fortsatt er smittebærere til tross for at de har blitt friske.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon