Turistguide med ansiktsmaske i foran det historiske Salwapalasset i Diriyah, utenfor Riyadh i Saudi Arabia tirsdag. Nå strammer også Saudi-Arabia inn for å hindre spredning av det nye koronaviruset. Foto: Amr Nabil / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Saudi-Arabia opplyser onsdag kveld at de midlertidig stenger landets grenser for pilegrimer og turister fra land hvor det nye koronaviruset covid-19 er påvist.

Det er det statlige nyhetsbyrået SPA i Saudi-Arabia som meddeler regjeringens kunngjøring onsdag kveld. I motsetning til de fleste av landene i regionen har ikke Saudi-Arabia meldt om smittede av covid-19. For å hindre spredning har derfor landets myndigheter innført strenge regler for innreise og reiser mellom andre land i regionen.

Det er pilegrimer som kommer for å reise til Mekka, og reisende på turistvisum fra land der covid-19 er påvist som rammes av forbudet. Videre strammer myndighetene inn reglene for inn- og utreiser til landene rundt i regionen.

annonse

Både Kuwait, De forente arabiske emirater og Bahrain har registrert mange virussmittede.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon