Magne Lerø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
annonse
annonse

Da krenkelsen rammet oss selv, besto ikke Redaktørforeningen prøven.

I en kronikk i Medier24 konkluderer redaktør Magne Lerø i Medie og Ledelse med at det var galt av Redaktørforeningen å nekte Resett medlemsskap. Han viser til at det var forståelig at Resett ble nektet opptatt i 2018, men at det ikke burde skjedd da nettavisen søkte på nytt.

«Lurås har brukt 2019 på å rydde opp. Uavhengige forskere har konkludert med at de ikke har funnet brudd på Vær varsom-plakaten. Lars Akerhaug som har solid erfaring fra pressen, er blitt ansatt som redaksjonssjef med oppgaven å påse at journalistikken i Resett holder mål», skriver Lerø. 

annonse

Les også: Hold kjeft og les! Hilsen NTB og redaktørforeningen

Hans konklusjon er nådeløs:

«Samfunnet preges av forventninger om politisk korrekthet. Konformitetspresset er merkbart. «No plattform»- brer også om seg. Storsamfunnet press mot avvikere hardner til. Ved å nekte Lurås medlemskap har Redaktørforeningen plassert seg på feil side i kampen for meningsmangfold og ytringsfrihet.

Helge Lurås er et slag i mellomgulvet på landets redaktørstand. Han mener vi svikter. Denne provokasjonen har ikke Norsk Redaktørforening klart å håndtere.

annonse

Ytringsfrihet innebærer retten til å krenke. Da krenkelsen rammet oss selv, besto ikke Redaktørforeningen prøven. Styret gjemte seg bak en helhetsvurdering.

Les også: Lars Akerhaug om Resett, skarpe debatter, saueflokkjournalisme og avslaget i Norsk Redaktørforening

Det kan de slippe unna med, for makta rår.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon