annonse
annonse

Kan bli kroken på døra i Asker for selskapet til den overgrepstiltalte barneverngründeren.

Han har tjent millioner på barnevern. Nå er en norsk barneverngründer tiltalt for et seksuelt overgrep mot en gutt han tidligere var fosterforelder for. Overgrepet har en øvre strafferamme på seks års fengsel. Da tiltalen ble klar i februar, overlot han styreledervervet i selskapet han eier, som har omsatt for titalls millioner de siste årene, til sin bror. Han eier imidlertid fortsatt alle aksjepostene i selskapet.

Asker kommune har en rammeavtale med barneverngründerens selskap, men har ikke vært klar over opplysningene før kommunen ble kontaktet av Resett. Nå kan det bli kroken på døra for kommunens kjøp av tjenseter fra selskapet.

annonse

– Kommunen ser åpenbart meget alvorlig på at eier og tidligere styreleder i selskapet er tiltalt for seksuell utnyttelse av sitt fosterbarn. Kommunen vil nå foreta en vurdering av hvilke konsekvenser de nye opplysningene vil ha for avtaleforholdet mellom kommunen og selskapet, herunder betingelsene for heving av avtalen, sier direktør for oppvekst i kommunen, Karl Erik Lund, til Resett.

Les også: Barneverngründer tiltalt for overgrep mot mindreårig – overlot styrepost i selskapet til broren

Hverken selskapet, barneverngründeren eller hans advokat har besvart Resetts spørsmål om saken.

annonse

Også Oslo kommune har et kundeforhold til gründeren. Ingen i kommunen har besvart Resetts henvendelser.

SV-Inga Marthe svarer ikke på Resetts spørsmål om kjøp av tjenester fra overgrepssiktet barneverngründer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon