Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber var suverene på lagsprinten i Lahti. Her fra verdenscupen kombinert i Trondheim. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges 1.-lag med Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber vant lagsprinten i Lahti lørdag. Nordmennene ledet etter hoppingen og fortsatte dominansen i sporet.

Graabak og Riiber hadde ingen problemer med å sikre seieren. De vekslet på å øke og øke ledelsen fra hoppdelen, på den 15 kilometer lange lagsprinten.

– Vi hadde full kontroll i dag, sa Graabak til NRK.

annonse

– Vi trøkka til fra start, fikk tidlig luke og så at det bare var å kontrollere inn, la Riiber til.

Laget ledet med sju sekunder ned til Japans 1.-lag og elleve sekunder ned til Tysklands 1.-lag etter hoppingen.

Med full kontroll i sporet vant de i mål med hele 28,1 sekunder ned til Tysklands 1.-lag.

Nesten to pallplasser
annonse

Norges 2.-lag med Espen Andersen og Espen Bjørnstad endte så vidt utenfor pallen. De måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

– Det var litt synd, jeg følte meg bra. Jeg kunne kanskje gått litt hardere tidligere etapper. Søren ass, jeg hadde lyst på pallen selv, sa Andersen.

Tysklands 2.-lag med Vinzenz Geiger, den eneste mannen som har klart å slå Riiber denne sesongen, knep 3.-plassen.

Men ingen klarte å slå Riiber lørdag heller, som fortsatte å øke i lag med Graabak utover på sprinten. Da Riiber vekslet med Graabak for siste gang etter 13,5 kilometer, gikk han ut med en ledelse på 28,9 sekunder ned til Tyskland.

Riiber kunne dermed enkelt gå i mål i ensom majestet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon