Johannes Høsflot Klæbo sikret seier for Norge på stafetten i spurten. Her fra en seier i Ski Tour. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Lite skilte lagene i et tungt snøvær, før Johannes Høsflot Klæbo og Norge seiret til slutt på stafetten i Lahti søndag. Aleksandr Bolsjunov var ikke med.

Det var et tung snøværet på stafetten over 4 X 7,5 kilometer i Lahti og avgjørelsen lot vente på seg helt til slutten av sisteetappen.

Der ble Klæbo sterkest rett før oppløpet, som gikk uten Aleksandr Bolsjunov. Verdenscuplederen var ikke å se på noen av de to russiske lagene.

annonse

– Vi har gått og lurt på om Bolsjunov skulle dukke opp, men det ser kanskje ut som han ikke gjør det, sa Golberg til NRK halvveis i stafetten.

Det dro Klæbo nytte av da han dro ifra like før mål og sørget for seier til Norge.

Ingen skilte seg ut

De store favorittene lå samlet i tet på første etappe, og Norges Pål Golberg hang godt med de to russiske lagene som dro på i front. Det at ingen klarte å skille seg ut skulle være en gjengangsmelodi gjennom nesten hele stafetten grunnet et tungt snøvær.

annonse

Sverige slet med å henge med de beste, men Golberg var sprekest av alle og vekslet inn først da seks lag sendte ut sin mann på annen etappe.

Den gikk Hans Christer Holund for Norge. Oslo-gutten som var beste norske på lørdagens 15 kilometer klassisk på 3.-plass, klarte også å holde følge med russerne og finske Iivo Niskanen, mens Tyskland falt av tetgruppen.

Et veldig bedagelig tempo på starten av tredje etappe gjorde likevel at Tyskland og Sveits kunne hente seg inn igjen. Det tunge snøværet gjorde det vanskelig å skille lagene på stafetten, selv da de begynte med fristil på de to siste etappene.

Heller ikke Sjur Røthe kunne gjøre annet enn å holde sin posisjon i en tetgruppe som besto av Norge, Russlands 1.- og 2.-lag, Tyskland, Italia og Sveits, mens Finland slet et stykke bak.

Ingen Bolsjunov

På siste etappen gikk Klæbo for Norge, men hans argeste rival denne sesongen, Aleksandr Bolsjunov stilte ikke for Russland på stafetten.

Sisterunden gikk også svært sakte og Finland måtte igjen bruke krefter for å kjøre seg opp. Farten tok seg endelig opp da Andrej Melnitsjenko for Russlands 1.-lag satte opp tempoet mot slutten.

annonse

Fire lag skulle gjøre opp om seier og pallplasser på slutten. Norge, Russlands 1.-lag, Italia og Sveits.

Klæbo stakk fra rett før oppløpet og vant sikkert, med Sveits og Russland bak seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon