Illustrasjon av Klimahuset ved Naturhistorisk museum på Tøyen. Det har offisiell åpning torsdag 26. mars og åpner dørene for publikum dagen etter. De første dagene vil det også bli arrangert en åpningsfestival. Illustrasjon: Lund Hagem arkitekter og Atelier Oslo / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag 26. mars åpner det nye Klimahuset i Botanisk hage på Tøyen. Der blir det både utstillinger og arrangementer med klima, miljø og bærekraft som tema.

kronprins Haakon, forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H), ordfører Marianne Borgen (SV) og rektor Svein Stølen ved UiO er alle til stede på åpningsseremonien, opplyser professor Tone Lindheim, direktør ved Naturhistorisk museum.

– Dette er det første bygget i Botanisk hage på over hundre år. Det blir det første huset av sin type i Norden og klimahus nummer fire i verden, sier hun.

annonse

Klimahuset blir 650 kvadratmeter stort og vil inneholde både forskningsbaserte utstillinger og et amfi med plass til 140 mennesker. Hovedmålgruppen vil være ungdom i alderen 14–16 år, og Naturhistorisk museum har inngått en avtale med Oslo kommune om at Klimahuset skal ta imot alle tiendeklasser som er interessert i å få opplæring i klima.

Utenfor huset skal det også utformes en klimahage myntet på barnehagebarn.

– Vi ønsker at huset skal bli brukt av mange ulike grupper, sier Lindheim til NTB.

annonse

– Vi kommer også til å ha et aktivt publikumsprogram der vi blant annet vil ta opp vanskelige debatter og holde arrangementer med miljø, klima og bærekraft som tema, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon