Manchester Citys Sergio Agüero og Phil Foden feirer Agueros scoring under ligacupfinalen på Wembley Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To mål i første omgang var det Manchester City trengte for å sikre klubbens sjuende ligacuptittel. Aston Villa med Ørjan Nyland i mål ble slått 2-1 på Wembley.

Den andre scoringen burde City muligens aldri fått muligheten til å sette. Rodri Hernandez fikk ganske enkelt gå opp på en corner fra Ilkay Gündogan. Nyland var aldri i nærheten av å nå ballen.

Målet kom derimot på en corner Manchester-laget aldri skulle fått. Reprisen viste at Citys Ilkay Gündogan var sistemann på ballen. Selv om videodømming ble innført til ligacupens semifinaler og finale, benyttes ikke VAR på cornersituasjoner.

annonse

Det var Sergio Agüero som ga City ledelsen i første omgang. Han scoret etter et flott angrep der Rodri Hernandez fra 16-meteren silkemykt sentret til Phil Foden. Fra like til høyre for mål headet han tilbake ut mot Agüero, som satte ballen i motsatt hjørne.

Fem minutter før pause fikk Aston Villa det som kunne blitt en viktig vitamininnsprøyting. Da John Stones ramlet fra en høy ball utnyttet Anwar El Ghazi situasjonen til det beste. Han slo et strøkent innlegg til Mbwana Samatta, som stupheadet ballen i mål.

Ørjan Nyland var aldri i nærheten av å kunne hindre de to City-scoringene. Nordmannen hadde derimot flere gode involveringer. Han var også med i angrep på slutten.

annonse

Det hjalp lite. Manchester City vant finalen 2-1. Det er klubbens tredje tittel på tre år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon