Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Erna Solberg mener Sivertsen ikke burde ha bedt om etterlønn. Samtidig er hun klar på at han gjorde to jobber da han fremdeles fikk ordførerlønn.

– Han burde ikke ha søkt om etterlønn. Man skal ikke få etterlønn som en sikring for at man ikke har inntekt etter at man har sluttet i en jobb hvis man har en annen inntekt og faktisk er i en annen jobb allerede, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

Fredag i forrige uke ba fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) om å få gå av. Det kom etter stormen rundt etterlønnen og styrevervene han har hatt i forbindelse at han i november gikk fra jobben som ordfører i Lenvik til å bli statssekretær, og deretter ble fiskeriminister i januar.

annonse
Jobbet iherdig i begge jobbene

Statsministeren understreker likevel at Sivertsen jobbet som ordfører samtidig som han var statssekretær.

– Han har gjort en jobb i begge jobbene, og har jobbet iherdig i begge jobbene. Så kan man diskutere om han burde hatt så mye, eller om lønnen burde ha vært avkortet. Men det å underkjenne at han faktisk har gjort en jobb, som mange forsøkte å gjøre i denne prosessen, det er feil, sier Solberg.

Statsministeren ønsker samtidig ikke å si noe om når en ny fiskeriminister vil være på plass.

Skrev under på årsregnskap
annonse

Det har også kommet fram at Sivertsen sto oppført med flere styreverv etter at han gikk inn i regjeringen, selv om hovedregelen er at man skal trekke seg fra slike verv.

Sivertsen har selv sagt at han trakk seg fra styrene da han ble statssekretær. I forrige uke skrev Aftenposten at han likevel 17. januar skrev under på årsregnskapet til et entreprenørselskap i egenskap av å være styreleder.

Solberg sier at hun ikke vet hvorfor Sivertsen skrev under på dette regnskapet.

– At han har skrevet under på årsregnskapet gjør det hele litt vanskeligere, sier hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse