Faksimile fra SVT.
annonse
annonse

I en debatt om et nylig vedtatt hijabforbud ble en svensk politiker fra Moderaterna oppfordret til å forlate sitt land av en hijabkledd, muslimsk lærerinne.

I desember lyktes Sverigedemokraterna i Skurup kommune med å innføre et forbud mot hijab i skolen, etter at Høyres søsterparti Moderaterna og et lokalt parti bestemt seg for å støtte det. De møtte motstand av venstreliberale partier i kommunestyret, men vant frem, med 22 stemmer for, og 19 imot. Dette rapporterer Samhällsnytt. 

Siden vedtaket ble klubbet gjennom, har flere muslimer kalt beslutningen for «rasisme» og «fremmedfientlighet». Politikerne har imidlertid henvist til dommer i Europadomstolen, som rettferdiggjør vedtaket. 

annonse

Les også: Hijab og seksuell trakassering henger sammen i en ond sirkel

Middelalderske verdier

Nylig inviterte statskanalen SVT inn til en debatt mellom en politiker fra Moderaterna som støttet forslaget, og en muslimsk lærerinne som motsetter seg forbudet, og trosser det i sin jobb.

annonse

Politikeren, Loubna Stensåker Göransson, har selv muslimsk bakgrunn, men har valgt å leve et sekulært liv i Sverige. Hun forsvarte vedtaket med å si at folk ikke skal kunne komme til landet og tro at de kan leve med middelalderske verdier. Den muslimske lærerinnen Naouel Aissaoui forsvarte på sin side at jenter skal kunne tvinges til å bruke hijab, og kalte Göransson rasist, selv om politikeren selv har muslimsk innvandrerbakgrunn. 

– Dette er mitt land også

Aissaoui blir så aggressiv i sin tone mot den konservative politikeren, og oppfordrer Göransson til å forlate kommunen og Sverige.

– Flytt herifra om det irriterer deg! Flytt fra Skurup eller fra Sverige. Dette er mitt land også. Dette er mitt land også, gjentok hun. 

Et lengre utdrag fra debatten, med svenske undertekster, kan ses under.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon