Operasjon Dagsverk er dagen ungdom over hele landet selger boller eller jobber for å skaffe penger på andre måten til et veldig formål. I 2020 går det til unge flyktninger fra Sør-Sudan. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Unge flyktninger fra krigsrammede Sør-Sudan får støtte fra årets Operasjon Dagsverk. Norske elever skal jobbe for å hjelpe dem med skole og traumebehandling.

Et av målene er å gi ungdom mellom 13 og 19 år et trygt fellesskap etter opplevelser som voldtekt og drap.

Det er Elevorganisasjonen som arrangerer dagen og har valgt årets formål. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Strømmestiftelsen og deres lokale kontakter i Uganda.

annonse

– Det er på høy tid at situasjonen til ungdom i flyktningleirene i Uganda får oppmerksomhet, og jeg gleder meg til å se hva norske og sørsudanske ungdommer kan få til sammen, sier OD-leder Sunniva Roligheten.

Over 1 million mennesker har flyktet fra krigen i Sør-Sudan til Uganda.

Generalsekretær i Strømmestiftelsen Tina Sødal sier i en pressemelding at lignende samarbeid om ungdomsgrupper i Nepal og Bangladesh har ført til store ringvirkninger for ungdommene og lokalsamfunnet.

annonse

– Vi ser fram til at flere ungdom skal få utdanning, yrkesopplæring og traumebehandling, sier hun.

Årets OD-dag arrangeres på skoler over hele Norge 29. oktober.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon