VG.
annonse
annonse

Norges største avis VG skiftet tittel fire ganger og fjernet kommentarfeltet i sak om coronasmittet lege på Ullevål sykehus.

En ansatt på Ullevål sykehus fikk beskjed at han ikke trengte å bli sjekket for coronaviruset, etter å ha vært på ferie i Italia.

Den ansatte gikk deretter på jobb tidlig i forrige uke, og fredag kom nyheten at samme personen var smittet med coronaviruset.

annonse

– Vedkommende fikk beskjed da om at det ikke var nødvendig (å bli testet). Det kan bero på at vedkommende hadde veldig lette symptomer, uttalte medisinsk direktør Hilde Myhren, i et intervju med VG.

VG har også intervjuet Folkehelseinstituttets områdedirektør Geir Bukholm. Han vurderer smittesituasjonen i Norge til å være den samme som før.

– Man må treffe tiltak for å begrense spredning på selve sykehuset.

annonse

Les også: Slik beskytter du deg mot koronaviruset

Ingen info

I kommentarfeltet til VG haglet kritikken mot Ullevål sykehus og norsk helsevesen.

– Denne saken burde havne i retten. Myndighetene har beordret mennesker hjemmekarantene. En lege som kommer fra det mest smittede området i Europa går rett på jobb. Både legen og helsemyndighetene burde anmeldes for uaktsomhet og å sette andres liv i fare. Helt ufattelig, skrev en person.

– Terningkast 1 til smitteberedskapen på Ullevål, skriver en annen.

Det kom inn flere titalls andre svært kritiske kommentarer. Da kritikken haglet som verst, slettet VG hele kommentarfeltet.

Også tittelen i saken har blitt forandret over fire ganger. VG har ikke opplyst hvorfor de har valgt å stenge kommentarfeltet.

En leser har sendt inn skjermbilder til Resett, som viser det slettede kommentarfeltet.

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon