annonse
annonse

Et videoklipp fra TV 2s program «God Morgen Norge» viser at kanalens ansatte sprer falske nyheter om USAs president.

Under God Morgen Norges sending mandag ble coronaviruset diskutert. En av de som var invitert var redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum. Men det var uttalelsene fra TV 2s programleder som vekte størst oppsikt.

Programlederen sukket høyt og skyldte på at han som medieperson levde i en «vanskelig medieverden» på grunn av Donald Trump.

annonse

– Det er en litt vanskelig medieverden, sa programlederen før han sukket dypt og fortsatte:

– Man har også en president i USA som skylder på demokratene og sier at dette er en bløff, at det (koronaviruset) er plantet av politiske motstandere.

Videoen av seansen kan du se øverst, og man kan også se sjefsredaktør Stavrum nikke og er enig i det som blir sagt.

annonse

– Uærlig

Ifølge Det hvite hus skal ikke Trump ha sagt at coronaviruset er en bløff.

Trump viser til Demokratenes måte å bruke coronaviruset til å score politisk mot han, noe som også har blitt poengtert av Trump-administrasjonen etter at den falske nyheten spredte seg i amerikanske medier.

– Dette er massivt uærlig. Trump uttalte at medias hysteri og myndighetens respons er bløffen, ikke selve viruset. Villig og ondsinnet uærlighet, skrev Tim Murtaugh, kommunikasjonsdirektør for Trumpkampanjen på twitter.

TV 2 har så langt ikke besvart Resetts henvendelse om saken. 

annonse

Trump-hat

Også samfunnsdebattant Else Berit Kristiansen har latt seg provosere at den norske pressen har spredt falsk informasjon om Trumps uttalelser.

Hun mener mediene i Norge hater Trump.

– Det går ikke en dag uten en eller annen «Trump er farlig»-reportasje i de liberale mediene. Hatet mot Trump og velgermassene hans lar seg ikke skjule. Trump-hysteriet, klimahysteriet og annet hysteri vi eksponeres for i store doser har åpenbart som mål å skremme folk fra å bevege seg i en mer konservativ retning. Som selverklærte godhetsguder tror de at de redder verden ved å bruke alle midler for å bevare makten, skrev hun i en kommentar

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon