Milliardæren Michael Bloomberg stiller som kandidat i Demokratenes nominasjonskamp foran det amerikanske presidentvalget. Foto Bill Tiernan / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den mye omtalte supertirsdag-strategien til tidligere New York City-ordfører Mike Bloomberg har vært en total fiasko og vitner om at penger ikke er alt i politikken.

David N. Bossie, styreleder i den amerikanske konservative gruppen Citizen United, har skrevet et meningsinnlegg i Fox news om presidentkandidatkampanjen til Michael Bloomberg. Bossie mener at den vil gå ned som den mest mislykkede presidentkampanjen gjennom tidene i amerikansk politisk historie.

Til tross for at den tidligere New York-borgermesteren brukte opptil 600 millioner dollar på kampanjen sin – inkludert en endeløs bombardering med TV-reklamer og digitale annonser – klarte ikke han å vinne en eneste stat under supertirsdag-valget i natt. Hans ensomme seier i Amerikanske Samoa er en perfekt illustrasjon på hvor dårlig Bloomberg presterte i det demokratiske presidentkandidatvalgets største dag.

annonse

Hvor mye egne penger som Bloomberg kommer til å ha skyllet ned i toalettet når tellingen endelig tar slutt, er det ingen som vet.

Artikkelen fortsetter

Trump ville spist Bloomberg levende

annonse

Penger er ikke alt

Bossie mener at Bloomberg-fiaskoen er den siste påminnelsen til alle som klager på at penger kan kjøpe amerikansk politikk – spesielt på venstresiden. Det er kandidater og ideer som betyr noe, og store penger kjøper ikke valg. Bloomberg kampanjens varige arv vil derfor være at amerikanske velgere og USAs demokrati ikke lar seg kjøpe av penger og glorete TV-reklamer.

President Trump beviste dette i 2016 med sin historiske seier over Hillary Clinton, til tross for at Clinton og hennes allierte brukte nesten dobbelt så mye penger som Trump på presidentvalgkampanjen sin.

Bossie forklarer til slutt at nå som Bloomberg er ute av spillet, forblir den store elefanten i rommet likevel den tidligere Bloomberg-borgermesterens gigantiske sjekkhefte. Vil han bruke det for å hjelpe Biden å beseire Sanders, eller fortsette å pøse penger på sitt eget håpløse kandidatur?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon