Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Greske og tyrkiske myndigheter peprer hverandre med beskyldninger om hva som egentlig skjer med flyktningene og migrantene på grensa mellom de to landene.

Tyrkia anklager Hellas for å ha skutt med skarpt mot migrantene og drept minst én person. Det avviser Hellas på det kraftigste og beskylder i stedet Tyrkia for å spre falske nyheter.

– Jeg avviser dette kategorisk, sier den greske regjeringens talsperson Stelios Petsas til AFP.

annonse
Tyrkia: Åpnet ild

Tyrkiske myndigheter sa til medier onsdag at gresk grensepoliti hadde åpnet ild mot migrantene nær grenseovergangen Kastanies, som på tyrkisk side heter Pazarkule.

Ifølge Tyrkia døde en person senere på sykehus av skader i brystet, mens fem andre ble skadd.

Greske myndigheter publiserte på sin side onsdag en video som angivelig viser en tyrkisk politimann som skyter en tåregassgranat mot det greske grensepolitiet.

annonse

Tidligere onsdag kom det meldinger om at det greske grensepolitiet hadde forsøkt å drive vekk migrantene som prøver å krysse grensa, med tåregass og sjokkgranater.

Falsk video

En fotograf fra AFP skal ha observert at en migrant ble skutt i leggen da en gruppe prøvde å klippe seg gjennom grensegjerdet, mens andre journalister rapporterer at de har sett minst fire tyrkiske ambulanser forlate området, skriver AP.

Mandag sirkulerte det også en video som angivelig viste at en flyktning ble skutt og drept ved grensen. Greske myndigheter har avvist også denne som falsk.

Ifølge Hellas oppholder det seg nå om lag 15.000 flyktninger og migranter langs grensa.

Siden Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i forrige uke gjorde det klart at Tyrkia ikke lenger vil hindre folk i å krysse grensa, har greske myndigheter stanset over 27. 000 forsøk på grensekryssing og arrestert 220 personer som har greid å komme seg over, skriver AP.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon