Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Johannes Høsflot Klæbo var i egen klasse i prologen foran verdenscupsprinten i langrenn på Konnerud.

Håvard Solås Taugbøl fulgte nærmest Klæbo. Han var samtidig slått med 3,85 sekunder. Alexander Bolsjunov på tredjeplass krysset målstreken 4,22 sekunder bak den suverene vinneren.

Klæbo leder sprintverdenscupen klart foran lagkamerat Pål Golberg og franske Lucas Chanavat. Onsdag får han muligheten til å øke forspranget.

annonse

For Chanavat og de franske løperne endte prologen i snøværet på Konnerud i fiasko. Chanavat brakk en stav, røk ut og må se utslagsrundene fra sidelinjen.

Den norske dominansen i prologen var stor. Sindre Bjørnestad Skar ble fjerdemann og hadde Gjøran Tefre, Erik Valnes og Eirik Brandsdal på plassene bak seg.

Klare for utslagsrundene senere onsdag er også Kasper Stadaas, Harald Astrup Arnesen, Emil Iversen, Pål Trøan Aune, Even Northug og verdenscupdebutant Thomas Helland Larsen.

Debuterte i det gode selskap gjorde også den ferske juniorverdensmesteren i sprint, Ansgar Evensen. Vind-løperen, som sjokkerte da han ble norgsmester i sprint nettopp på Konnerud i slutten av januar, kom for sent til å sikre seg plass i utslagsrundene.

Finn Hågen Krogh og Jørgen Sæternes Ulvang ble også slått ut.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon