Martin Johnsrud Sundby vil ikke få Holmenkollmedaljen han ble innstilt til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Martin Johnsrud Sundby får ikke Holmenkollmedaljen han ble innstilt til, etter at en ny statutt hindrer medalje til løpere med tidligere dopingfellelse.

For to år siden ble Sundby innstilt til Holmenkollmedaljen, som er regnet som den høyeste utmerkelsen innenfor skisporten. Nå kommer ikke Sundby, Justyna Kowalczyk eller noen annen skiutøver med tidligere dopingfellelse til å få utmerkelsen.

Det melder Dagbladet , som har fått tilgang til statutten og har snakket med Stian Berger Røsland, styreleder i Skiforeningens generalforsamling.

annonse

– Det står i statutten av Holmenkollmedaljen at hvis man har dopingfellelse, kan man ikke bli tildelt Holmenkollmedaljen, sier Berger Røsland til Dagbladet.

I 2016 ble Sundby utestengt med for høye doser av astmamedisin. Røa-løperen ble utestengt i to måneder med en dom både han og skiforbundet var sterkt uenige i.

Utøvere med dopingfellelser som allerede har mottatt Holmenkollmedaljen får derimot beholde den. Det gjelder også Therese Johaug, som fikk utmerkelsen allerede i 2013.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon