Odion Ighalo feirer det første av sine to mål i Manchester Uniteds FA-cupseier over Derby. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Wayne Rooney greide ikke å hindre gamleklubben Manchester Uniteds framferd i FA-cupen. Ole Gunnar Solskjærs menn vant 3-0 etter to mål av Odion Ighalo.

Venstreback Luke Shaw scoret det første målet og la opp til det andre da United koblet grepet med to scoringer i første omgang, og Solskjær smilte bredt på benken. Han kan se fram til kvartfinale mot Norwich om drøyt to uker.

Han hadde også god grunn til å glede seg over Ighalos prestasjoner. Den tidligere Lyn-spilleren var kraftig omdiskutert da han i januar ble hentet fra kinesisk fotball, men han har nå scoret tre mål på to kamper.

annonse

Derby hang godt med i en halv omgang. United-legenden Rooney, som nå er spillende trener i Derby, hadde kampens første store sjanse i det 18. minutt med et frispark han skrudde over muren mot nærmeste hjørne, og Sergio Romero måtte vise klasse for å slå ballen ut.

Ikke lenge etter begynte divisjonsforskjellen mellom lagene å bli tydelig på Pride Park. Odion Ighalo hadde den første store United-sjansen, og målene fulgte ikke lenge etter.

Ighalo-suksess
Ledermålet kom i det 33. minutt da to United-avslutninger ble blokkert, men den tredje gikk i en bue over Kelle Roos og falt ned i hjørnet. Derby-forsvaret stoppet skuddene til Jesse Lingard og Bruno Fernandes, men Shaw fikk volleytreff så ballen traff bakken, sneiet ryggen til Lingard og gikk i en høy bue før den datt ned i målet.

annonse

Fem minutter før pause spilte Shaw opp på Odion Ighalo i straffefeltet. Spissen var sterk da han kranglet ballen forbi Max Lowe og Craig Forsyth og avsluttet før George Evans fikk taklet.

Til pause sang United-tilhengerne Ighalos navn, og de skulle få flere grunner til det i 2. omgang.

I det 70. minutt spilte Ighalo pent ut til kaptein for dagen Juan Mata på høyresiden og løp i posisjon til å møte innlegget inne i feltet. Den første avslutningen ble reddet på streken, men nigerianeren banket returen i nettaket på ekte måljegervis.

Rooney-nedtur
Mellom de to målene i første burde United trolig hatt straffespark da et Fernandes-skudd traff hånden til Evans, og på overtid i første omgang pådro Rooney seg gult kort for en stygg nedsparking av Scott McTominay. Dagen ble ikke slik 34-åringen hadde drømt om.
Derby gravde seg ikke ned og startet friskt også etter pause, med et par gode sjanser som resultat. Max Bird og Martin Waghorn hadde farlige avslutninger, men som i første omgang satte United snart skapet på plass.

Rooney viste noen ganger fram en flott pasningsfot, og på hans framspill var Jack Marriott nær et trøstemål i det 77. minutt. Romero slo ballen til corner og holdt nullen.

De dårlige nyhetene for United kom før kampstart. Harry Maguire skulle startet i Derby, men kapteinen ble stoppet av en ankelskade som også gjør ham usikker til helgens byderby mot City.

annonse

– Han tråkket over på trening. Jeg håper han blir klar til søndag, men jeg er ikke sikker, sa Solskjær.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon