Illustrasjonsbilde. Jimmy Åkesson/ SD. Foto: Vilhelm Stokstad/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

I forbindelse med at Tyrkia har åpnet grensen mot Europa inn til Hellas, har tusenvis av flyktninger og migranter beveget seg mot grensen på vei nordover. SDs leder var ved grensen denne uka og at han sa «Sverige er fullt» har falt enkelte tungt for brystet.

Advokat Behrang Eslami har angivelig politianmeldt SD-leder Jimmie Åkesson for falskt vitnesbyrd, melder Aftonbladet.

Anmeldelsen gjelder partilederens handlinger ved den gresk-tyrkiske grensen onsdag.

annonse

Åkesson delte ut brosjyrer med ordene «Sverige er fullt», og disse var signert «Det svenske folket og Sverigedemokraterna».

Les også: Åkesson ved grensen i Hellas: Sverige er fullt

– Falskt utsagn

annonse

– Det handler om en falsk attest, jeg er en del av det svenske folket og jeg står ikke bak det som står på flygebladene, forteller Eslami til Aftonbladet.

Eslami sier til avisen at han snakket med en etterforsker ved politiet som gjorde en foreløpig vurdering om at Åkessons innspill kunne dreie seg om «hets mot folkegruppe».

– Det å reise ned å prøve og overtale mennesker som flykter for sine liv og i nød om ikke å dra til Europa. Det er i prinsippet galt og det krenker menneskerettighetene, sier Eslami.

Åkesson ved grensen i Hellas: Sverige er fullt

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon