Administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge sier at de vil kutte 170 ansatte i Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Telenor bekrefter at rundt 170 ansatte vil bli overtallige når selskapet nå skal effektivisere. Mange jobber på hovedkontoret på Fornebu.

– I dag har våre kolleger fått beskjed om at vi nedbemanner i organisasjonen. Nå er vår prioritet å ivareta alle på en best mulig måte og påse at de ansatte får god oppfølging i tiden fremover, sier administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge i en pressemelding torsdag formiddag.

Pressemeldingen fra Telenor kom etter at Dagens Næringsliv omtalte saken.

annonse

Telenor har i dag 3.400 ansatte fordelt på 23 kontorer i hele Norge. En stor andel av dem som står i fare for å miste jobben jobber ved Telenors hovedkontor på Fornebu i Bærum.

Tilbyr sluttpakker

Telenor Norge opplyser at medarbeidere som ikke blir innplassert i ny organisasjon, vil få tilbud om sluttavtaler samt omstillingsbistand.

De skriver videre at organisasjonsendringene de nå skal gjennomføre primært innebærer å gjøre Telenors prosesser mer kundeorienterte, forenkle måten selskapet jobber på, styrke samarbeid på tvers av enheter og redusere kostnader.

annonse

– For å komme kundeforventningene i møte må vi endre måten vi jobber på allerede nå. Vi gjennomfører derfor en organisasjonsendring som involverer alle divisjoner i Telenor Norge, sier Furberg.

Kutter 3.000 på verdensbasis

Tirsdag denne uken kom skrev E24 at Telenor skal kutte ytterligere 3.000 ansatte på verdensbasis for å spare en milliard kroner, men de ville ikke da gå ut med hvor mange ansatte som kunne miste jobben i Norge.

Fra 2015 til 2019 har selskapet redusert antall årsverk fra 38.000 til 20.000.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon