- Resett - https://resett.no -

Øst-europeiske land vil hjelpe Hellas med å håndtere grensekrisen

Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia vil hjelpe Hellas i den pressede situasjonen på grensen mot Tyrkia, ifølge en melding fra Associated Press. Disse fire statene er kjent for sin harde linje i migrantspørsmålet, og står imot EUs planer for en fordeling av flyktninger i medlemsstatene.

De fire statslederne i det såkalte V4-samarbeidet – Visegrad Group countries – møttes onsdag i Praha, der blant annet coronaviruset og situasjonen i Tyrkia sto på dagsordenen.

Ungarns statsminister sa i møtet at Ungarns syn på illegal migrasjon nå har blitt en allment akseptert tilnærming til spørsmålet i Europa, ifølge avisen Hungary Today [1].

annonse

Les også: Full propagandakrig mellom Hellas og Tyrkia [2]

Velkjent

Orbán refererte til Ungarns grensebeskyttelse som ble etablert i 2015, og sier det er velkjent i det europeiske samfunn at denne har blitt en suksess.

annonse

– Vi gjør jobben vår, og vi tror vår innsats taler for seg selv, sa han.
Orbán rådet videre ethvert land til å videreføre en grensepolitikk som Ungarns fra 2015.

– Selv om Hellas’ forsøk på å holde migrantene tilbake skulle lykkes, må vi ikke glemme de 130 000 personene  som allerede befinner seg nord for den greske grensen, som ønsker å ta seg videre inn i Europa.

Orbán tilføyer [3] at om migrantene ikke kan stoppes i sør, så vil Ungarn danne en siste barriere, og de vil stoppes på den serbisk-ungarske grensen.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474