Oslo internasjonale skole på Bekkestua, der prinsesse Ingrid Alexandra var elev i flere år. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Elever og lærere rundt om i landet bes om å holde seg hjemme etter at det er påvist koronasmitte ved en rekke skoler. Også en barnehage er stengt.

I Frosta kommune i Trøndelag har fem personer fått påvist smitte. Både en barnehage og en skole var stengt som følge av dette fredag.

I barnehagen er det foreløpig kun mistanke om smitte, mens en lærer ved barneskolen har fått påvist koronasmitte. Dermed er elevene på fjerde trinn ved skolen satt i karantene i 14 dager.

annonse

– Flere er dessuten under testing. Åpning av skolen og barnehage vurderes løpende, opplyser kommunen.

Det er flere smittetilfeller i Trøndelag.

I Levanger er en videregåendeelev smittet. Elever og lærere i klassen har fått beskjed om å holde seg hjemme, melder Trønder-Avisa.

Flere smittet i Stavanger

I Stavanger kommune er en elev i videregående skole og en barneskoleelev smittet. Kommunen informerte om situasjonen på en pressekonferanse fredag.

annonse

Til sammen er fem personer bekreftet smittet i kommunen.

Både barneskoleeleven og videregåendeeleven har vært på ferie i Nord-Italia, men det er ingen sammenheng mellom disse to smittetilfellene, opplyser helsesjef Marit Anda til NTB.

Barneskoleelven var på reise sammen med to andre personer som også er smittet. Elever og lærere på trinnet til eleven er bedt om å holde seg hjemme fredag. Det dreier seg om tre skoleklasser, sier Anda til NTB.

– Vi vil nå kartlegge hvem som potensielt kan være utsatt for smitte, og disse vil få beskjed om hvordan de skal forholde seg videre, sier hun.

Det er veldig lav risiko for at andre er smittet, ifølge helsesjefen.

annonse

– Men vi trenger tid for å få oversikt over situasjonen, sier hun.

To tilfeller i Bærum

I Bærum har en ungdomsskoleelev på 10. trinn fått påvist koronasmitte, opplyser kommunen. Elever på samme trinn ble bedt om å holde seg hjemme fredag, men kan møte igjen på mandag.

– Kommuneoverlegen har etter en nærmere vurdering funnet at det ikke er fare for smitte, opplyser Bærum kommune.

En elev ved den private barneskolen Oslo International School på Bekkestua er også smittet. Skolen holder stengt fredag.

Det antas at begge elevene er smittet av et familiemedlem, opplyser kommunen.

En smittet i Vestfold og Telemark

I Vestfold og Telemark er en elev ved en videregående skole i fylket smittet. Fylkeskommunen vil ikke si hvor eleven kommer fra eller hvilken skole vedkommende går på, ifølge Tønsbergs Blad.

– Vi følger retningslinjene vi får fra Folkehelseinstituttet og forholder oss til dem. Hovedprioriteten er å unngå risiko for spredning. Eleven er sammen med familien satt i karantene, sier kommunikasjonsleder Harald Haave.

Det er uklart om andre elever på trinnet er bedt om å holde seg hjemme.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon