Foto: Fra Facebookgruppen Folkeopprøret mot klimahysteriet.
annonse
annonse

Det er bråk i Folkeopprøret mot klimahysteriet (FMKH). Flere sentrale administratorer har blitt ekskludert, og starter nå opp en alternativ Facebook-side.

Resett har skrevet flere saker om den eksplosive medlemsveksten FMKH har opplevd. Både gruppens administratorer og medlemmer har blitt utsatt for sjikane og latterliggjøring av politikere på toppnivå, helt opp til statsminister Erna Solberg. Sistnevnte gikk for øvrig senere ut med en beklagelse for ordbruken sin.

Nå er det tegn på at FMKH opplever indre konflikter. Fredag 6. mars fikk Resett følgende melding fra Roy Larsen, som inntil nylig var administrator for FMKH, om at det er bråk i FMKH, flere aktive administratorer er kastet ut.

annonse

Knut Amundsen kommenterer saken på Facebook-siden til Folkeopprøret mot klimahysteriet (FMK):

«Hei alle sammen. I dag har vi hatt en veldig kjedelig sak her i gruppen der en del av administratorene forsøkte og ta over hele gruppen. De nektet å følge ordre og ville kjøre sitt eget løp og de truet meg med at de skulle kaste meg ut og sperre meg fra min egen gruppe. De har nå startet en ny gruppe og er allerede begynt å slenge om seg med usannheter om meg og denne gruppen. Jeg vil be dere alle ta avstand fra dette de holder på med og jeg kan love dere at denne gruppen skal fortsette sitt arbeid mot politisk klimahysteri.
Det kommer mer info etter hvert
Hilsen Knut.»

Les også: Grunnlegger av «Folkeopprøret mot klimahysteriet»: Må trekke meg fra alle verv i håndballklubben

annonse

Thomas Rolén er en av de impliserte, og fungerer som talsmann for den nye gruppen. Han skriver utdypende til Resett:

«Vi har vært en kjerne av admins som har driftet FB-siden Folkeopprøret mot klimahysteriet, Knut Amundsen og Bente Larsson har ikke vært aktive. Vi har stått for alt av drift. Vi som er kastet ut har drevet gruppa frem, vi har laget logo og stått for det meste. Det ansees som sabotasje og ett kupp.

Det er bråk i Folkeopprøret mot klimahysteriet, flere andre aktive admins har blitt kastet ut. Knut Amundsen og Bente Larsson har kuppet gruppa, TV 2 har ringt oss. Vi har startet ei ny gruppe og egen hjemmeside, og håper at alle medlemmene i folkeopprøret går over til oss.

Knut Amundsen har fått også inn mellom 80-100 tusen kroner til sin egen private konto fra medlemmene. Knut Amundsen lyver når han kunngjør i FMKH at han har mottatt trusler fra oss som ble kastet ut.»

Nå har seks av FMKs moderatorer/administratorer blitt kastet ut av gruppa, og har svart med å opprette en egen Facebookside, samt en egen hjemmeside under navnet Nei til klimahysteri – folkebevegelsen mot klimahysteriet

Resett snakket med Rolén på telefon. Han forklarer at han har eget IT-firma, og har bidratt med sin kompetanse i den tekniske driften av FB-siden som han nå er kastet ut av.

annonse

Rolén er kritisk til bruken av privat bankkonto for innbetaling av støtte fra medlemmene. Samtidig sier han at Amundsen ennå ikke har startet arbeidet med å opprette en organisasjon med organisasjonsnummer.

Han forteller dessuten at Carl I. Hagens inntreden som medlem i gruppa skapte en del uro, da mange som stemmer på andre partier enn FrP følte at FB-gruppen fikk en litt for tydelig politisk FrP-profil, med en så profilert politiker på laget.

Rolén avviser dette, han sier at han selv riktignok er aktiv i FrP, men at FB-gruppen er partipolitisk uavhengig, og at det hele tiden har handlet om en tverrpolitisk kamp mot klimahysteriet, ikke partipolitisk agitasjon.

Ifølge Rolén skal Knut Amundsen dessuten ha uttalt at han gir blaffen i medlemmene, og kastet ut medlemmer som har kommet med kritikk eller kritiske spørsmål.

Resett kontaktet Knut Amundsen for en kommentar. Han medgikk at det hadde vært litt uro, som har medført at noen administratorer har blitt kastet ut. Amundsen påpeker at de som er kastet ut allerede på onsdag 4. mars opprettet en egen Facebookgruppe, som om de forberedte et kupp.

I en e-post til Resett skriver Amundsen:

«For det første. Det hele begynte for mange dager siden da disse administratorene ville starte en nettbutikk i gruppens navn for å selge t-skjorter og pins og tjene penger på dette.

Når det gjelder bankkontoen som det pr. i dag er kommet inn 61.501 kroner på så vil denne stå urørt til organisasjonsnummeret er på plass og pengene kan overføres dit. Det har hele tiden vært mot min vilje at vi skulle ha en slik konto før alt var på plass men det var sterkt press fra blant annet denne Thomas Rolén. I dag kan man bare lure på hvorfor det hastet sånn. Denne Thomas ville senest i går bruke en masse av disse pengene på t-skjorter, noe jeg sa bestemt nei til.

Nå i ettermiddag (6. mars) ble jeg fortalt at en av administratorene hadde forsøkt å kuppe gruppen, noe jeg sa at jeg sterkt betvilte. Da fikk jeg beskjed om at de ville slette og blokkere vedkommende. Dette sa jeg bestemt nei til, og at det fikk vente til jeg hadde snakket med vedkommende. Da ignorerte de meg og både slettet og blokkerte denne personen mot min vilje.

Jeg fikk beskjed fra Thomas Rolén om at jeg måtte gjøre som de sa, ellers bare slettet de meg også og tok over siden. Da fikk de beskjed om at de ikke lenger var ønsket i gruppen og jeg slettet dem. Jeg fikk så vite at de allerede onsdag hadde startet opp en ny side og at det hele var planlagt.

Vi får trekke lærdom av dette og passe på at de vi bruker som moderatorer og administratorer er folk vi kan stole 100% på.»

I skrivende stund har Folkeopprøret mot klimahysteriet 169.000 medlemmer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon