REUTERS/Huseyin Aldemir
annonse
annonse

Høyre vll nå nekte å ta i mot asylsøknader fra folk som har reist via trygge land. Venstre stiller seg negative. Dermed legges det opp til asylstrid i regjeringen.

– Asylretten har kollapset, sier Høyres innvandringspolitiske talsperson Ove Trellevik til Klassekampen.

Det at Tyrkia har åpnet grensene til Europa for landets over 3,5 millioner flyktninger, skaper konflikt i regjeringen. Frp har lansert ti tiltak for å motvirke en ny asyltilstrømning, og nå åpner også Høyre for innstramninger.

annonse

Les også: KrF vil ikke utelukke innstramning av asylpolitikken

Innvandringspolitisk talsperson i Høyre Ove Trellevik vil omskrive asylreglene for å hindre at migranter kommer til Norge.

– Asylinstituttet har brutt sammen. Det er 70 millioner mennesker på flukt i verden. Det så man aldri for seg da man laget flyktningkonvensjonen i 1951, sier Trellevik.

annonse

Les også: Flyktninghjelpen ber europeiske land ta imot asylsøkere fra Hellas

Trellevik har tidligere foreslått å nekte asylsøknader fra de som har vært i Tyrkia. Et slikt tiltak ble vedtatt for de som kom via Russland i 2015. Men nå vil han også inkludere alle trygge land. I praksis vil det bety at alle som kommer til Norge, mister retten til å søke om asyl. Dette skaper uenighet i regjeringen. Trellevik mener at Norge til tross for internasjonale konvensjoner har stor råderett i asylpolitikken.

– Asylsøkere har ikke krav på å velge land en skal søke asyl i, sier Trellevik, som likevel understreker at han vil ta imot flyktninger via FNs kvotesystem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon