Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Vil ikke kjøpe tjenester i fremtiden.

Resett har i en serie artikler omtalt selskapet til en overgrepstiltalt barneverngründer. Mannen må møte i retten denne måneden, tiltalt for et overgrep mot en mindreårig han var fosterfar for.

Les også: Oslo-bydel vil ikke kjøpe tjenester fra overgrepstiltalt barneverngründer

annonse

Han har tjent millioner på barnevern. Overgrepet har en øvre strafferamme på seks års fengsel. Da tiltalen ble klar i februar, overlot han styreledervervet i selskapet han eier, som har omsatt for titalls millioner de siste årene, til sin bror. Han eier imidlertid fortsatt alle aksjepostene i selskapet.

Resett har fått innsyn i dokumenter der selskapet har sendt en prisindeksregulering til bydelene Nordstrand, Stovner, Østensjø og St. Hanshaugen.

Les også: Oslo kommune har kundeforhold til overgrepssiktet barneverngründer

annonse

Svært alvorlig
Bydel Østensjø i Oslo har tidligere svart til Resett at bydelen frem til april 2018 kjøpte tjenester fra barneverngründerens selskap. Nå kuttes dette ut i fremtiden.

Barneverntjenesten vil ikke i fortsettelsen kjøpe tiltalt fra selskapet der mannen eier alle aksjer og inntil nylig var styreleder. Etter å ha blitt tiltalt ble broren utpekt til styreleder i samme selskap.
Nå følger Stovner bydel etter.

Bydel Stovner har kontrakter på to tiltak fra Ditt tiltak AS, opplyser kommunikasjonsrådgiver Sarah Pierstorff. Ingen av barna som mottar tiltak og som bydel Stovner har ansvar for, har kontakt med den tiltalte mannen, ifølge bydelen.

– Vi ser svært alvorlig på opplysningene om tiltalen mot eieren. Bydel Stovner vil alltid sette barnas behov først, og gjøre endringer i tråd med det som til enhver tid er best for barna.

– Vi kommer ikke til å kjøpe ytterligere tiltak fra selskapet før saken er avklart, avslutter kommunikasjonsrådgiveren, i en uttalelse til Resett.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon