Viktor Orbán. Foto: Vörös Szilárd/REX
annonse
annonse

Ungarns statsminister Viktor Orbán har avklart at hans regjering vil forsvare Europa mot bølgene av illegale migranter som nå strømmer mot Europa.

Under en pressekonferanse onsdag, konstaterte statsminister Orbán at Ungarn og EU må hjelpe Hellas med å håndtere tilstrømningen alt de kan, «så vil ikke det være nok til å forsvare den gresk-tyrkiske grensen». Det rapporterer Reuters.

– Som en siste løsning, som i 2015, er det ungarerne, sa Orbán.

annonse

– Selv om Hellas’ forsøk er mislykket, må EUs grenser forsvares. Noe Ungarn vil gjøre. 

Den tiltagende strømmen av migranter til Europa tok seg opp etter at Tyrkia brøt sin avtale fra 2015 med EU, og åpnet sine grenser, slik at tusenvis av migranter har fått fritt leide til å bryte seg inn i Europa. De fleste av disse er fra Syria, Afghanistan og Irak. 

Les også: Orbán: Det er forbudt å si det i Europa, men innvandringen er en organisert invasjon

Dørene er åpne

annonse

Tyrkias islamistiske president, Recep Tayyip Erdogan, slo mandag fast at «dørene nå er åpne», og oppfordret EU til å ta imot det han anser som Europas andel av byrden. 

Ungarn har også skjerpet sin allerede strenge innvandringspolitikk i møte med koronaviruset fra Kina. Landet har på ubestemt tid suspendert transitområder for asylsøkere ved sine grenser.

– Vi observerer en viss forbindelse mellom koronavirus og illegale migranter, har en av landets rådgivere hva gjelder nasjonal sikkerhet, Gyorgy Bakondi, uttrykt. 

I en rapport fra 2017 ble det konstatert at Ungarn med sin strenge innvandringspolitikk klarte å redusere antall illegale innvandrere til landet med 99 prosent fra 2015 til 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon