Illustrasjonsbilde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

Babcock tapte mot pilotene i rettssaken som gjaldt overtakelse av ambulanseflykontrakten og virksomhetsoverdragelse. Dommen var enstemmig.

Nord-Troms tingrett konkluderer i dommen som kom fredag, med at Babcock gjennomførte en virksomhetsoverdragelse av deler av virksomheten til selskapet Lufttransport, da de vant anbudet om å levere luftambulansetjenester, skriver iTromsø.

Overdragelsen gjaldt 91 piloter fra tidligere operatør. Babcock er idømt 745.000 kroner i sakskostnader. Selskapet har ikke bestemt seg for om de vil anke dommen.

annonse

– Vi vil kontakte pilotene og drøfte situasjonen som har oppstått, men først og fremst må vi lese dommen, sier driftssjef Hilde Sjurelv i Babcock.

Parat: – Styrker vår sak mot Norsk Luftambulanse

Fagforbundet Parat representerer pilotene. De har også gått til sak mot Norsk Luftambulanse, som drifter luftambulansetjenesten og sto bak anbudet som Babcock vant i 2017. Den saken har siden gått til lagmannsretten.

– Våre piloter og redningsmenn i Norsk Luftambulanse jobbet tidligere i Lufttransport. Foreløpig har de ikke fått medhold i domstolene om at de kom over til Norsk Luftambulanse som del av en virksomhetsoverdragelse. Dommen mot Babcock i Nord-Troms tingrett vil styrke vår sak som er brakt inn for Borgarting lagmannsrett, sier Vetle Rasmussen.

LO: – Seier for fornuften
annonse

LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik kaller dommen «et stort nederlag for regjeringen, og en seier for fornuften».

– Dette er en prinsipielt viktig seier for flygerne og et nederlag for regjeringen. Regjeringen hevdet at oppdragsgiver ikke kunne stille krav om at de ansatte ble videreført til ny operatør på grunn av EØS-reglene. Det var feil, skriver hun i en epost til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon