Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Terje Breivik ble ofret da Venstres lederkabal skulle settes opp. Nå risikerer Breivik også å miste stortingsplassen for å sikre Sveinung Rotevatn en plass.

Torsdag ble det klart at Sveinung Rotevatn ble 1. nestleder i Venstre. I Venstre er det delte meninger om han eller Abid Raja bør bli partiets neste leder, men mange er opptatt av å sørge for at Rotevatn i det minste får et sete på Stortinget.

Les også: Trenger Trine Skei Grande Venstre mer enn partiet trenger henne?

annonse

På spørsmål fra Aftenposten om han ønsker en slik plass, når han nå sier ja til å bli nestleder, svarer han slik:

– Jeg må først se om landsmøtet velger meg. Jeg hadde stor glede av å sitte på Stortinget, men nominasjon er en egen prosess. Jeg tror jeg skal svare nominasjonskomiteen før jeg svarer Aftenposten.

Les også: Venstres valgkomité klar med ny lederkabal

annonse

Kan skyve ut Breivik
Venstres mulighet til å kapre et mandat er størst i Hordaland. Der kan partiet klare å få en representant også om partiet havner under sperregrensen på 4 prosent på landsbasis. Rotevatn har dessuten svært sterke støttespillere i Bergen Venstre.

– Vi har ikke kommet så langt i nominasjonsprosessen. Men det ikke er utenkelig om Sveinung Rotevatn topper en slik liste. Han har jo bodd i Bergen. Han har mye støtte i lokallaget vårt, sier Ane Breivik, leder i Bergen Venstre.

Terje Breivik står imidlertid sterkere enn Rotevatn i deler av Hordaland der motstanden mot det som kalles «tullesaker» som nei til pels og ja til hasj, er større. Dette er saker Rotevatn har stått i bresjen for.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon