Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

I danske fengsler blir etniske dansker og andre grupper utsatt for grov mishandling fra andregenerasjons innvandrere.

HRS rapporterer at danske Kriminalomsorgens tall viser at kun 55,7 prosent av de innsatte i danske fengsler var av etnisk dansk opprinnelse i november 2018, mens utlendinger, innvandrere og deres etterkommere utgjorde 44,3 prosent til sammen. Andelen innvandrere og deres etterkommere var særlig høy i Københavns fengsler (66,3 prosent). 

Les også: 80 prosent av innsatte i sveitsiske fengsel er utlendinger

annonse

Brutal vold

Fengselsforbundets leder, Bo Yde Sørensen, kan rapportere at etterkommerne av innvandrere utøver makt over sine medfanger. Han skildrer blant annet brutal vold utøvd mot etnisk danske innsatte. 

– For vi ser at etterkommerne ikke bare forsøker, men faktisk tar styringen over andre innsatte i fellesarealer – hva man kan spise av mat, innsatte blir pålagt å delta i bønn. Det er også brutale overfall på etniske dansker, sier Sørensen til Berlingske.

annonse

Bakgrunn fra Midtøsten og Nord-Afrika

Han tror at politikerne ville ha endret sine holdninger, dersom de visste hva innsatte kan bli utsatt for i fengsler.

– Hvis man én gang har stått overfor en innsatt som er blitt helt over flere liter kokende olje med sukker i, så får man et litt annet syn på det, sier Sørensen, som dessuten fastslår at det særlig er andregenerasjons innvandrere med bakgrunn fra Midtøsten og Nord-Afrika som oppfører seg dårlig.

I det norske fengselsvesenet føres det ikke statistikk over innsattes etniske eller kulturelle bakgrunn, kun over hvorvidt de er norske eller utenlandsk

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon