Pavel Golovkin/Pool via REUTERS
annonse
annonse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiser mandag til Brussel for å diskutere den kaotiske flyktningsituasjonen som har oppstått på grensa mot Hellas.

Tyrkia har tatt imot 3,6 millioner syriske krigsflyktninger og åpnet nylig grensa mot Hellas for dem som ønsker å søke asyl i europeiske land.

Greske grensevakter har brukt tåregass, vannkanoner og sjokkgranater for hindre noen fra å ta seg over grensa, og tusenvis venter nå i grenseområdene.

annonse

Tyrkia inngikk i 2016 en avtale med EU, som lovet nærmere 30 milliarder kroner i støtte dersom landet begrenset tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Europa.

Den avtalen er nå død, slo Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis fast fredag.

EUs utenriksministre var fredag samlet i Kroatias hovedstad Zagreb og uttrykte stor bekymring over utviklingen.

annonse

– Ulovlig grensekryssing vil ikke bli tolerert, og i den sammenheng vil vi ta alle nødvendige skritt i tråd med EUs lover og folkeretten, het det i en uttalelse fra møtet.

Mandag reiser Erdogan til Brussel for å diskutere krisen, opplyses det i en kunngjøring fra den tyrkiske presidentens kontor. Det er ikke kjent hvem han skal møte der.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon