Visepresident Mike Pence og Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus, i bakgrunnen. President Donald Trump sier at det går bedre enn noen gang i USA. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Facebook slapp først til annonsene fra Trump-kampanjen, men endret holdning etter kritikk, og fjernet annonsene.

Facebook har kunngjort at de vil slette en rekke kampanjeannonser for Donald Trump, som selskapet mener bryter det sosiale nettverkets annonseringspolitikk og er misvisende. Det rapporterer CNN.

Facebook sier i en uttalelse sitert i amerikanske medier at de ønsker «å forhindre forvirring», noe som ifølge flere analytikere betyr at det i det minste til en viss grad ser ut til å ha endret holdningen til politiske annonser.

annonse

Facebook har tidligere fått mye kritikk for å velge å ikke gripe inn og gjennomgå innholdet i politiske annonser.

Les også: Falsk nyhet om Trumps holdning til coronaviruset spres verden rundt, også i Norge

Pelosi blant klagerne

annonse

I Trump-kampanjens annonser er det blant annet en meningsmåling, som etterlyser «ekte amerikanske patrioters svar» på flere spørsmål, noe det har kommet kritikk mot, ifølge CNN.

Demokratene har skjelt Facebook ut for å tillate annonseringen, og en av de som har hevet stemmen er den ledende talskvinnen for Demokratene, Nancy Pelosi.

– Jeg er veldig opprørt, når jeg ser Facebook tillater disse regelrette løgnene, sier hun til CNN.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon