Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
annonse
annonse

Steinfeld sier i et intervju at politisk korrekthet irriterer ham, og legger skylden på 68er-generasjonen. Deres teoretiske virkelighet har ødelagt mye, mener han.

– Da vil jeg sitere en av Norges fremste professorer, Ottar Hellevik: «Nå har bærere av verdier som strider mot den politiske korrektheten sluttet å svare oppriktig på meningsmålinger». Det mente han var forklaringen bak både Storbritannias nei til EU og valget av Donald Trump i 2016, sier Steinfeld til Nettavisen, og legger til:

– Når folk utvikler seg slik at du ikke kan stole på meningsmålingene lenger har du på mange måter skåret av deg ørene. Dette har blitt et meningstyranni.

annonse

Den erfarne journalisten tror at Donald Trump kommer til å vinne gjenvalg i 2020.

Les også: Dansk toppolitiker til frontalangrep mot politisk korrekthet

Steinfeld mener vi har en mentalitet at vi i Norge vet best, og «det som ikke bør være – det eksisterer ikke». Hvis fakta ikke stemmer med virkelighetsoppfatningen, så eksisterer det ikke i den politiske korrekthetens verden.

– Den politiske korrektheten i Norge rir høyt på noe Henrik Ibsen kalte den ideale fordring. De ideelle krav. Det er utopier. Det er en sviktende realitetsorientering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon