- Resett - https://resett.no -

Jimmie Åkesson motanmelder advokat etter grenseutspill i Hellas

Tidligere i uka anmeldte advokat Behrang Eslami Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson for «hets mot folkegruppe» etter SD-lederens «Sverige er fullt»-fremstøt ved grensen mellom Hellas og Tyrkia. Nå får advokaten en motanmeldelse.

Jimmie Åkesson delte ut brosjyrer med ordene «Sverige er fullt», og disse var signert «Det svenske folket og Sverigedemokraterna». Dette mente Behrang Eslami var falske nyheter, fordi han selv som svensk innbygger ikke står bak et slikt opprop.

Eslami sier at han er en del av det svenske folket, men at han ikke støtter brosjyrens budskap om at Sverige ikke kan motta flere asylsøkere.

annonse

Ifølge Aftonbladet [1] gikk advokat Eslami til politiet og anmeldte Åkesson for «hets mot folkegruppe».

Les også: Åkesson ved grensen i Hellas: Sverige er fullt [2]

Får motanmeldelse

annonse

Jimmie Åkesson truer med å rapportere advokat Behrang Eslami til Advokatforeningen. Dette uttales av Åkessons advokat Simon Strand til Aftonbladet [3].

– Vi kan også nevne at det å inngi grunnløse anmeldelser også kan utgjøre en kriminell handling, sier Strand til avisen [3].

Jimmie Åkesson kalte politianmeldelsen fra Eslami mot ham «ganske useriøs», i et intervju med TV4 Nyheter torsdag morgen.

– Jimmie Åkesson har søkt min assistanse fordi han har blitt politianmeldt. Det er åpenbart for meg at ingen kriminell handling har skjedd, på den måten dette blir rapportert. Hvis du leser lovteksten, er det klart at utdelingen av brosjyrer ikke kan være en av forbrytelsene som er nevnt i loven, sier advokat Anton Strand.

Les også: Jimmy Åkesson politianmeldt for løgner etter “Sverige er fullt”-utspill [4]

Står i kø for å kjefte på Åkesson

Jimmie Åkessons aksjon ved grensen mellom Hellas og Tyrkia er blitt kritisert av blant andre Alice Bah Kuhnke (MP), Nyamko Sabuni (L), justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson (S) med flere.

Et parti som har nærmet seg Sverigedemokraterna etter valget i 2018 er KD, som sammen med Moderaterna har vært ansett for å kunne danne en blokk sammen med SD.

annonse

Men KD-leder Ebba Busch Thor slutter seg til politikerne som kritiserer SD-leder Jimmie Åkesson for å reise til den gresk-tyrkiske grensen og dele ut brosjyrer.

– Jeg synes det er useriøst og tragisk av Jimmie Åkesson, sier KD-lederen til Expressen [5].

Samtidig sier hun at Sverige skal sørge for at folk som er i Tyrkia får informasjon om hvem som får og ikke får komme til Sverige.

Startet motaksjon

Liberalerna i den svenske byen Huddinge har svart på SD-leder Jimmie Åkessons aksjon ved den greske grensen ved å starte en innsamlingsakjson for flyktninger.

Huddinge-Liberalerna spør om det Åkesson har gjort bidrar til å hjelpe mennesker på stedet.

– Flyktninger trenger tepper, klær og forsyninger, ikke Jimmie Åkessons løpeseddel, sier partiets nye gruppeleder Bo Källström.

Nå har lokalpartiet startet en innsamling for FNs flyktningbyrå ​​UNHCR på partiets Facebook-side, som svar på Åkessons spill. Så langt er 7600 SEK kommet inn.

Les også:  Jimmie Åkesson deportert fra Tyrkia [6]

Pågrepet og hjemsendt

Fredag varslet den svenske avisen Expressen at tyrkiske myndigheter hadde pågrepet og deportert Åkesson under utdelingen av løpesedlene.

annonse

Det statlige, tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu meldte fredag at Åkesson var pågrepet for å ha delt ut flygeblader «uten tillatelse», og at han var tatt med om bord på et fly til København, ifølge Expressen [7].

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474