Libanon sliter med sin største økonomiske krise på flere tiår. Nå fryses utbetaling av landets gjeld, mens de forsøker å forhandle med kreditorer, opplyser statsminister Hassan Diab. Foto: Dalati Nohra / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Libanon er i store økonomiske problemer, og nå fryses betaling av landets utenlandsgjeld. – Gjelden er større enn vi klarer å håndtere, sier statsministeren.

På mandag skulle Libanon etter planen ha betalt en gjeldssum på totalt 1,2 milliarder dollar, tilsvarende 11,1 milliarder kroner.

Det kommer ikke til å skje, opplyste landets statsminister Hassan Diab i en TV-sendt tale lørdag.

annonse

– Libanons gjeld er større enn landet makter å håndtere, sier han.

Libanon har totalt 833,4 milliarder kroner i utenlandsgjeld og er et av verdens mest gjeldsutsatte land, ifølge AP. Etter planen skal landet betale 42,6 milliarder kroner i løpet av 2020.

Diab sier nå at landet isteden vil forsøke å forhandle med sine kreditorer i et forsøk på å omstrukturere landets massive gjeld.

annonse

– Beslutningen om å fryse betalingene er den eneste måten å stanse nedgangen på og beskytte våre nasjonale interesser, sier han.

Fattigdommen øker i landet, og snart vil flere enn fire av ti libanesere leve under fattigdomsgrensen, sier Diab, som viser til tall fra Verdensbanken.

Libanon befinner seg i sin verste økonomiske krise siden borgerkrigen, som varte fra 1975 til 1990. Siden oktober har det libanesiske pundet falt med 40 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon