Markeringen av den internasjonale kvinnedagen 8. mars i Oslo arrangeres på Youngstorget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tor Martin Austad skriver i en kronikk i Nettavisen at ikke alle kvinner later til å ta menns utfordringer seriøst.

Han konstaterer først at mange menn kan ha vanskelig for å forstå at en seksuell tilnærmelse er noe annet enn hyggelig.

– På den andre siden blir menn med mentale utfordringer møtt med en mer feminin, følelsepreget, og trøstende psykoterapeutisk tilnærming. De må bli flinkere til å åpne seg og uttrykke sine følelser, selv om denne formen for terapi hverken blir foretrukket eller ser ut til å ha like god effekt på menn som på kvinner, skriver Austad.

annonse

Les også: Dagens kvinnekamp er en kamp for å bli tatt i med silkehansker

Overkorreksjon

Adferdsbiologen mener det i kampen for likestilling i Norge har oppstått en overkorreksjon, som har ledet til diskriminering av menn. 

annonse

– Det utøves en dobbel standard hvor den svakerestilte gruppen som trenger beskyttelse tilhører kvinnene. Menns utfordringer som skolefrafall, diskriminering av kjønnspoeng, arbeidsdødsfall, hjemløshet, selvmord og lavere levealder skaper ikke helt det samme engasjementet. Fenomenet blir tydelig fremhevet av daværende utenriksminister Hillary Clinton: «Kvinner har alltid vært de primære ofrene for krig. Kvinner mister ektemenn, fedre og sønner i kamp.» 

Underprioriterte menn

Austad mener at disse doble standardene finnes både hos kvinner og menn, og peker på et menn, i likhet med kvinner, mener det er mer moralsk riktig å ofre livet til en mann enn livet til en kvinne, og at selv om prostatakreft er den kreftformen som rammer flest i Norge, så har brystkreftforskning samlet sett fått nesten 4 ganger så mye økonomisk støtte. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon