Aleksandr Bolsjunov fra Russland jubler foran Simen Hegstad Krüger fra Norge under 50 km langrenn fellesstart i Holmenkollen søndag. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
annonse
annonse

Aleksandr Bolsjunov vant femmila i Holmenkollen. Løperne gikk på sugende føre og i tett tåke og vind. Simen Hegstad Krüger ble nummer to.

Krüger var med i en spurtduell mot russeren. – Det var nære. Jeg var utrolig pigg, en av de beste dagen på ski i år, sa Krüger til NRK etter løpet.

– Jeg trodde jeg hadde muligheten. Jeg vet han er sterkere enn meg på oppløpet, så jeg gjorde det jeg kunne for å bli kvitt ham, men han er sterk, sa han om Bolsjunov.

annonse

– Jeg er godt fornøyd likevel.

Iversen imponerte

19,5 sekunder bak verdenscuplederen spurtet Emil Iversen inn til den siste pallplassen. – Det var nok ikke mange som så den komme etter de første 49 kilometerne, sa han til NRK.

– Jeg bestemte meg for å ikke vise meg fram, men bare spare, spare og spare. Jeg gled veldig godt, og når du ser du kjemper om pall får du et ekstra gir.

annonse

– Det er stort for meg å komme på pallen på femmila. Som den utrente på laget, er det deilig å holde helt inn.

Feltet gjennomførte en skikkelig styrkeprøve i klassisk stil med fellesstart i Kollen-området.

Tøffe forhold

I tett tåke, vind og sugende føre gikk de på ble det en tøff femmil for løperne.

– O2-opptaket kommer trolig til å avgjøre dette, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da løperne hadde gått 38 kilometer.

Eirik Sverdrup Augdal imponerte og ble nummer fire. Det er hans beste plassering i et verdenscuprenn. Etter han endte ytterligere fire nordmenn topp 10.

Det var en del tilskuere ute i løypa, men ikke så mange som lørdag da jentene gikk tre mil. På grunn av koronavirus-situasjonen ble publikum anmodet om å holde seg hjemme.

annonse

Inne på stadion var det nesten folketomt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon