Erna Solberg tar selfie med regjeringen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg får lite støtte etter et meningsinnlegg i Nettavisen, der hun påstår at «menneskeskapte klimaendringer» ikke er hysteri.

I et intervju med TV 2 angående Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteriet», påstod Erna Solberg at medlemmene var som «et sammensurium av folk».

– Det er en samling av personer som er klimafornektere, innvandringsmotstandere, anti-globale løsninger, EU-motstandere. Det er et sammensurium av folk som sier at den verden vi har i dag, den aksepterer vi på en måte ikke, sa Solberg blant annet.

annonse

Se video av TV 2-intervjuet her:

– Høyreradikale

Kritikken haglet mot statsministeren etter uttalelsene, noe som førte til at Solberg beklaget ordbruken.

annonse

– Jeg snakket først og fremst om noen av dem som står bak og er sentrale i gruppen, sa Solberg fra talerstolen på Stortinget, da hun ble konfrontert om TV 2 intervjuet.

I en ny kommentar i Nettavisen utdyper hun nærmere.

– Min oppfordring er at man tenker seg om når man uttrykker støtte til ulike Facebook-grupper. Det er ikke like opplagt at man ville trykket «liker» hvis man visste at flere av de som står bak gruppen er personer som hetser politikere, som uttrykker negative karakteristikker av innvandrere og muslimer, og som er aktive på for eksempel Facebook-siden til den høyreradikale og islamfiendtlige organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN).

– Det er også et problem med Facebook-gruppen at det spres anti-vitenskap og at det sås tvil om forskere egentlig støtter konklusjonen om at klimaendringer er menneskeskapt. Å tro på menneskeskape klimaendringer er ikke hysteri. Det er fakta, skriver Solberg.

Hudflettes

annonse

Nettavisen stengte sitt kommentarfelt for et par år siden, men på Facebook hagler kritikken mot statsministeren.

– Hun har sikret seg jobb i FN for 30 millioner. Hun fløy Afrika rundt for å kjøpe stemmer. Hun reiser tur-retur Bergen hver helg med fly. Skal hun lære oss om klima? Hun slipper å betale vekttillegg som vi andre må betale for bagasjen, skriver en person.

Facebook-brukeren viser til Solbergs tur til Etiopia-tur i forrige måned, der hun sanket stemmer for at Norge skulle få en viktig posisjon i FNs Sikkerhetsråd. En av de som refset statsministerens Afrika-tur var Frps Christian Tybring-Gjedde, som omtalte turen som en «skandale».

Andre i Nettavisens kommentarfelt ler av Solbergs kommentar om menneskeskapte klimaendringer.

– Tenk å tro på at mennesker kan styre klimaet. Her i nord har vi hatt vinter siden oktober. Den har vært mild, men vi har enormt mye snø. Global oppvarming? Om sommeren blir varm eller kald, og neste vinter, likeså, så fortsetter hysteriet. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å skifte klær etter forholdene, skriver en person, som dessuten har fått flest likes i kommentarfeltet.

Det er kommet flere hundre kommentarer, og det er vanskelig å finne noen som inneholder støtte til Erna Solberg.

– Bare så synd ingen tror på deg Erna, skriver en person som har lagt ved et EU-bilde av statsministeren med følgende tekst:

annonse

– Akkurat SÅ mye bryr jeg meg om Norge og nordmenn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon