Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Koronafrykt rammer også Petter Stordalens Nordic Choice-kjede, som nå permitterer hundrevis av ansatte. – Reiselivet rammes veldig sterkt, sier direktør.

Administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice-kjeden peker på hvordan frykten for koronaviruset rammer bransjen hardt, skriver Dagens Næringsliv.

– Reiselivet rammes nå veldig sterkt. Og det er særlig avbestillinger og utsettelser av konferanser som slår hardest ut, sier han.

annonse

Hotellkjeden varslet i forrige uke om en reduksjon på 50 prosent i tallet på bestillinger. Silseth sier at han aldri har opplevd maken i løpet av sin 30 år lange karriere i bransjen.

– Ikke i nærheten. Dette har et omfang jeg aldri har opplevd tidligere, sier Silseth, som ikke har det eksakte tallet på antall permitteringer.

– Men det er liten tvil om at det blir flere hundre etter hvert. Alle hoteller med store konferanser blir rammet. Det er ikke noen stor lyst til å konferere akkurat nå, for å si det slik. Men vi holder alle våre hoteller åpne, sier han.

annonse

Silseth tror også at sommersesongen kan bli krevende.

– Vår antakelse er at du bare kan glemme den asiatiske trafikken til sommeren. Også amerikanerne er tradisjonelt veldig følsomme for slike hendelser. Så den oversjøiske turisttrafikken tror jeg blir sterkt begrenset, anslår han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon